2011/07/06

Toy Story 1 - Nagyfiúk kicsiny játékai

Roncstelep. Bence és Áron régóta mamánál felejtett verdái.
Rozsdásak, kopottak, viharvertek, ülésükből felfoszlik a szivacs, kárpitjuk foltos. Körülöttük szivárványtócsák és nehéz olajszag. Benzin és dízel keveredik a sárban, felpattogzott festék pitykézi színesebbre.
Betört szélvédők, leszakadt ajtók idéznek izgalmas üldözéseket, kolosszális ütközéseket. Mögöttük sok ezer szőnyeg-kilométer, dicső korok, ahogyan asztallábak suhannak el, és padlógázzal rohannak be ágy-alagutakba és tülkölve farolgatnak emberlábak között. Kövér féknyomok a falon is - a legközelebbi meszelésig...
Valami elmúlt.
Lám a nagyfiú már iskolás...



Megunt játékok a neten...

4 megjegyzés:

  1. Nosztalgia a javából! Féltett kincsek, jó lenne önfeledten burrogni az asztallábak között, csak félünk mindezt bevallani magunknak. A második tetszik jobban, mert a macskakő adja a méretkülönbséget.

    VálaszTörlés
  2. Az en idomben nagy jatekkatonazasok folytak... nem tudom manapsag talalni e annyi muanyag indiant es cowboyt, hogy egy vad TV-asztal menti telepeshaborut lemodellezzek egy foto erejeig a Nyolc Szeklab Szorosban :)
    De jo is lenne...

    VálaszTörlés
  3. Érdekes a háttér, Ps?
    Ha találnék annyi játékkatonát lehet, hogy bele is feletkeznék a fotózásba és azon kapnám magam ,hogy vadul nyerítek és Colt-ok hangját utánozom játék közben:)

    VálaszTörlés
  4. Termeszetesen PS.

    Egyszer anyamek felvettek kazettafonra az egyik jatek-akciot, emiatt aztan bekerult a csaladi legendariumba... en akkor elegge rossz neven vettem...
    - Gyere leeeeee! - kiabalja Kobboj a szonyeg szintjerol.
    - Nemmegyeeeeeek! - kiabalja vissza Indian az asztal lapjanak szedito magassagabol...
    :) hat igy... jol megirt, tartalmas forgatokonyvek voltak akkoriban

    VálaszTörlés