2011/09/02

Gerzson

"Gerzsonnal eleinte egykedvűen szemléltük egymást. Azt hittük, soha nem zavarjuk egymás köreit. Ez más oldalról persze azt is jelenti: nem hittük, hogy valaha is összebarátkozunk.
Gerzson nagy szorgalommal szövögette hálóját az ágyam fölötti sarokban, megfigyelésem szerint soha semmit sem fogott, a jó ég tudja, miből élt, mindenesetre ott lakott már egy hónapja. Mondom, nem történt köztünk semmi különös, mindössze egy este mondtam neki, ha éjszaka meg találna csípni, hát nem tudom, mit csinálok vele. Gerzson erre olyan megbántottan hallgatott, hogy elszégyelltem magam. Ne haragudj, Gerzson – mondtam, s tulajdonképpen akkor derült ki, hogy Gerzsonnak hívják." (ez csak részlet, olvasd az egész mesét:  Lázár Ervin - Állattörténeteim)

Ő itt balra Oktopuszi János. Tegnap jött. Mivel előéletéről semmit sem tudok, nyilvántartásba vettem és lefényképeztem a körvakuval. Remélem nem verekedős, a többi pókom olyan filigrán, jámbor jószág. Amúgy ismeri valaki?

11 megjegyzés:

  1. Egy hasonló ólálkodik nálam is, böhöm nagy,nem bízok benne :)

    VálaszTörlés
  2. Ez jólneveltnek tűnik, ott ácsorgott este az előszobában, szentisten, el is felejtettem beinvitálni, jó nagy tahó vagyok...

    VálaszTörlés
  3. Hát én nem is tudom, de olyan nagyon ismerősnek tűnik... Mintha S-nek lenne rokona. S-re meg azt mondták darázspók, s én elhiszem. Minden esetre jó helyről öltözködik! :)

    VálaszTörlés
  4. S? Az ki? Az is Nyuszi rokona, vagy üzletfele? Linket kérünk. Van S-nek feszbukja vagy iwije? A pulcsija szerintem szekondhend, mert valami szálak lógtak róla. Hejj, király lenne ha elmosogatna mire hazamegyek...

    VálaszTörlés
  5. Júúúú megvan S :)
    hát perszeee, rövid az eszem:
    http://kepbezartpillanat.blogspot.com/2011/08/s.html

    VálaszTörlés
  6. Én azt ajánlom ne tessékeld be, ha nem akarod, hogy álmodban összekösse a fejedet a mennyezettel.:-)

    VálaszTörlés
  7. Nyomtam vóna én linket, de mire észbekaptam, kész vót a megjedzés... Na, igen, ő S. S szerintem rokonyok, csak az enyim jó nagy pocakos. Tanácsolom, hogy te es vidd valahová küntebb helyré, met így téged eszen meg... :) Elég sován.

    VálaszTörlés
  8. Pocakos? Hászen az is lehet, hogy főcsinálta S-et s most bujkál.

    VálaszTörlés
  9. Ápdéjt: Jelentem, János pár nap múlva öngyilkos lett. Fölakasztotta magát a pókfonálra. Azóta is ott csüng szegény. S-nek részvétem, ha köze volt hozzá...

    VálaszTörlés