2011/12/20

Kecskék párkánya helyett Cigányos

azaz going wild wide

Az ősz és tél határán kirándultunk körberohantunk egyet a Bucsecsben. Sajnos a Kecskék-párkánya nem jött össze, pedig ez régi adósság. A Tiganesti lett helyette. Ez is új volt. Emellett egyre jobban foglalkoztat, hogy a nagylátószög nem elég nagy a hegyeknek. Főleg, ha nincs idő fotózni. Ilyenkor a legjobb amit tehetünk, hogy beszkenneljük a hegyet, aztán otthon lehet majd a képkivágásokon rágódni. Panorámák alant:
Juppi, Ájfilháj
Olyan gyorsan felszaladtunk,
hogy 400-as ISO alatt szóba se jöhetett a fotózás
A Mălăiești völgye, felső glaciális lépcső.
A gerinc - hőmérséklet -5 fok, látószög 180 fok.
Jobbra hátul az Omu-csúcs
Hátul a Bucsoi, a Kecskék-párkányával Az is ilyesmi lehet, mint ez itt balra.

Valami Tiganesti környéki sziklák

Talán a Tiganesti völgye

Tudja valaki a tó nevét?

7 megjegyzés:

  1. Igen, néha nekem is a nagylátószög-vágyam súrolja a halszemet, de nem a hegyekben, hanem inkább a streetben való alkamazásánál. Sajnos ebben nem mükszik a panoráma :D, De szép sorit csináltál. UI: nem tom a tó nevét. :)

    VálaszTörlés
  2. Na ez az, streetben sokkal pontosabban kellene illeszteni, de ott meg idő nincs rá amúgy se. Hanem a hegynél az is a bajom, hogy a nagylátószög perspektívája eltörpíti a méreteket. Szóval ott a halszem nem megoldás. De attól függetlenül nekem is kellene :)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű helyeken jártatok!! És csudajó hószagú felvételeket hoztál! Köszi :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép képek. Nekem legjobban az ötödik tetszik. Nem tudom mi lehet a tó neve, de jó lenne korcsolyázni rajta. A nagylátóhoz én még nem nőttem fel.

    VálaszTörlés
  5. Itt biztos "harapni" lehet a levegőt! És néha, mint most is, sajnálom, hogy én alapvetően lusta vagyok...

    VálaszTörlés
  6. Grat .. jó kis túra volt, biztos vagyok benne. Örülök hogy a hegység eme kevéssé ismert része is látogatókat vonz. Jó szögből fotózott tájképek, bár egy kis finisz ráfért volna a formátumokra :)
    Csak hogy ne tűnjön rendetlennek !
    Ja .. Tiganesti tó .. mi is lehetne más.

    VálaszTörlés
  7. Te, erőst örülök a képszél-visszajelzésre, ugyanis nem lustaságból van így. Szóval divat manapság is archaikus képszéleket tenni a fotókra, mint pl. ecsettel felvitt emulzióé, vagy polaroidé, vagy a legújabban az elhíresült Iphone app. imitált frame-jei. Arra gondoltam, minek ezt utánozni, ha a digitális feldolgozás során is keletkeznek jellegzetes képszélek. No persze dolgozni kell még rajta, nem ártana a panorámákat állványról, meg beskálázva készíteni. Mert akkor egészen kézben tartható lenne a hengeres, mercator, meg megannyi más vetület kép-pereme. Szóval tekintsd úgy, mint egy képszél-irányzat első botladozó lépteit :) Akkor lesz majd igazi előrelépés ha a vetületekkel tüzetesebben megismerkedek s nemcsak empirikusan használom őket.
    Köszi a tó nevét is. Na ez viszont lustaság volt, mert dög voltam előbányászni a térképet :)

    VálaszTörlés