2012/01/30

A fehér csend

- Carmen már csak pár napig húzza... - Mason kiköpött egy darab jeget, és bánatosan nézegette a szegény állatot, azután szájába vette a kutya lábát, s tovább harapdálta az ujjak közé fagyott kegyetlen jégcsomókat.
- Még nem láttam olyan előkelő nevű kutyát, amelyik egy fabatkát is ért volna - mondta, mikor befejezte a munkáját, és félretolta a kutyát. - Egyszerűen elgyengülnek, és belepusztulnak a felelősségbe. Láttatok már tönkremenni olyant, amelyiknek becsületes neve volt, például Kassziár, Szivas, Eszkimó? Nem ám! Nézzétek meg ezt a Sukumot, ez...
Huh! A sovány állat felszökellt, fehér foga alig hibázta el Mason torkát.
- Ez kell neked? - Egy ügyes ütés a kutyakorbács nyelével a fül mögé kinyújtóztatta az állatot a hóban. Lágyan remegett, fogáról sárga nyál csorgott.
- Mit mondtam? Nézzétek meg Sukumot... az belevaló kutya. Fogadok, még ezen a héten megeszi Carment.
- Én más fogadást ajánlok - felelte Malemute Kid, s megfordította a tűz mellé tett fagyos kenyeret. - Mi esszük meg Sukumot, mielőtt az út végére érnénk. Mit szólsz hozzá, Ruth? (Jack London - A fehér csend - Messze földön)

 


7 megjegyzés:

  1. Valami szánhúzó eseményen voltál? Jók lettek a képek. Az idézet is...na szóval még nem olvastam az elbeszélést, de most kedvet kaptam hozzá. Meg is találtam pdf-ben itt a neten...:-) Pedig már azon morfondíroztam, hogy vajon a könyvtárban megvan-e. Nem is haszontalan ez az internet.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, ezek nagyon régi képek, csak most van a szánhúzó szezon s London az egyik nagy Kedvenc amúgy is. Jó az internet, csak nekünk jár előbb az elvárásunk, én már hangos könyvben szeretném Londont, s olyat még nem láttam (bocs, hallottam). Amúgy a Messze Földön az amit minden többnapos kirándulásra el szoktam vinni, mert nagyon kicsi formátum és rövid novellái pont egy-egy buszozásra/vonatozásra méretezettek.

      Törlés
  2. Mit ki nem bírnak szegény állatok!
    Kemény kutyák! És mind külön személyiség.
    Jó képek nagyon!

    VálaszTörlés
  3. Jack London hangos:
    https://rs409tl4.rapidshare.com/#!download|409l36|274289426|London_-_Csak_hus.mp3|34090|R~162BF0367136B479B840DBD0BD287F29|0|0

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aszta, tényleg, jut eszembe, ezt az egyet tényleg hallottam már :) Köszi. Node hátha lesz aztán több is. Aztán nini, rádiójáték vagy mi: http://www.magyarvagyok.com/konyvtar/Az-Elete-Regeny-Volt-Jack-London-19391/

      Törlés
  4. vazze, előszedtünk az asszonnyal egy ezeréves Jack London könyvet :D
    Pont benne van A fehér csend is :-)
    Nekem ez kimaradt az életemből, de most bepótolom ;-)

    VálaszTörlés
  5. Az én életemből nem maradt ki, hála istennek! Kamaszkorom egyik nagy bánata volt, mikor az egyik Jack London kötetemet ellopták a bentlakásból. Azt hiszem mindent el is olvastam, ami magyar fordításban megjelent. Nagyon jó képek ezek!

    VálaszTörlés