2012/02/09

Antigravitáció

Teljesen világos, hogy Newton úr tömegvonzása valami olyasmi, mint amikor Lóri tömegét megszorozzuk a Föld tömegével, aztán ezt elosztjuk a kettejük között fennálló távolság négyzetével. Ezt persze még fűszerezhetjük egy szorzásnyi gravitációs állandóval is, de a lényeg mégis csak az, hogy minél magasabbra megyünk a hegyen annál könnyebbek leszünk. Emiatt nehéz például nyolcezreseket mászni, mert az ember folyton leperget a gleccseren, s ettől ugye módfelett kifárad. Javasolnám a magashegyek mászóinak a félmázsás súly alkalmazását a hátizsákban. Enélkül könnyen az a meglepetés érhet, hogy akár egy óvatlan szellentéstől is elszállunk, mint egy fecske. Vagy galamb.

Majdnem abszolút súlytalanság a Nagykő-havason.

Lóri szökési sebességet gyakorol.
Szinte kiszippantja a Világűr.
Sóval nem kizárt az alábbi beszélgetés:
- Hol szaladsz?
- A pályán...
- A fotbalpályán?
- Nem, a Föld körüli pályán...
Kis lépés lenne, de ha sikerülne, fizetnék egy hosszú lépést az egész emberiségnek.

5 megjegyzés:

  1. korán reggel így lefárasztani az agyam...
    mondom is az asszonynak, hogy ő nem jöhet velem a hegyekbe, nehogy kiesen a zűrbe ;-)

    VálaszTörlés
  2. :)) Bejó, hogy ilyen bolondok vagytok! :))

    VálaszTörlés
  3. Amikor olvastam, hogy: "Lóri tömegét megszorozzuk a Föld tömegével, aztán ezt elosztjuk a kettejük között fennálló távolsággal", gondoltam, na megint kezdi...és megrémültem, hogy ezt a bejegyzést megint nem fogom érteni. Aztán kiderült a hülyeség....jó vége lett.:-)

    VálaszTörlés
  4. Pedig nem hülyeség :) A wiki is megmondja :) Erről jut eszembe egy régi fejlesztés szintén magashegyi túrákhoz. Ugye az alaptáborban relatív nagy a légnyomás a 7-8 ezer méterhez képest. A kiegyenlítődés miatt a nagy nyomásról a kicsi felé áramlik a levegő. Nincs más teendő, csak egy több km-es szívószálat húzni fel a csúcsra s abból szipákolni. Na látod, EZ HÜLYESÉG :)))

    Másnak is nehéz kommentet írni? Nekem még a sajátomhoz is meg kell küzdenem, alig akar megjelenni a mező. Kell csomót kecegtetni érte...

    VálaszTörlés
  5. Na, ezért nem ugrálok meg megyek hegyre.. pláne a kettőt együtt. A geostacinárius pálya meg Holdra koppanás hiányzik a legkevésbé.. bár igaz, ami igaz a földkelte mindig is érdekelt.. Na, a hétvégén, aszem csak megnézem azt a Mecseket közelről..

    VálaszTörlés