2012/03/22

Az utolsó gránát - web ajánló

A képen látható torzó nem a  villanykörtét akarja megdobni Buşteni közepén, de nem is a Caraiman-keresztet célozza fenn a Bucsecs ormán, hanem ő Muşat káplár, egy első világháborús hős emlékszobra. 
Életútja szervesen kapcsolódik azokhoz az eseményekhez, melyek nekünk, erdélyi magyaroknak, korántsem régmúlt történelem, hanem a folyamatos jelen.  Úgy adódott, hogy ez a mese is hosszabb lett, mint amit itt az Utazásokban közzétennék, viszont lehetőséget kaptam a Wang folyó versei között megjelentetni azt. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy befogadták ezt a szobor-mesét és ezúton  is szeretném figyelmetekbe ajánlani ezt a nagyszerű és termékeny völgyét a Wang folyó verseinek. És benne most Muşat káplár történetét, kiegészítve egy másik, számunkra sokkal kedvesebb, szobor történetével

3 megjegyzés:

  1. ilyen jót rég nem kacagtam, FANTASZTIKUS vagy

    VálaszTörlés
  2. Éppen hogy a Wang folyó verseinek megtiszteltetés, hogy közzétehette ezt a fantasztikus írást. A kommentekből és magánlevelekből is látszik, mennyire rajonganak érte az olvasók ezrei – napi nyolcezer – világszerte. És nagyon várjuk a következőket!

    VálaszTörlés