2012/07/23

Tán-dörr :)

Erz blogján megjelent villámos kép hatására leporoltuk Grimpix néhány régi villámos képét, melyeket nem is tudom mi mentett meg eddig a siftdilittől. Lehet ha pont azért maradtak meg, hogy most megmutassam. És legyen melléje rock is.



A fenti felvételek a Vargyas-szorosban készültek 2004-ben, egy faház teraszáról
 

Ezek meg az erkélyről, Grimpix barlangjából készültek, pár esztendeje.
Ebből az állásból a Szejke-Oroszhegy felől érkező viharokat lehet elkapni,
sajnos a háttér bizony adott.
A nagymesterek persze nem házipapucsban csinálják az erkélyről. És persze a nagymesterek nem sötétben tapogatóznak, hanem villámcsapdákkal és fénykelepcékkel fogják a villámot. 150 dollárt az is megér...

9 megjegyzés:

  1. A nagymesterek azt csinálnak, amit akarnak, nekem tetszik ez a sor! Jó, hogy leporoltad őket :)

    VálaszTörlés
  2. A Nagymesterek már az ebaj előtt is csinálták mindenféle trigger nélkül. A Rock maradt és a régi technikát is tudják még néhányan...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mármint elektronika nélkül? Ez úgy hangzott, mintha egy eldugott kis hegyi faluban még élnének öregek, akik gyakorolják az ősi villámfotózás hagyományait :)))

      Törlés
    2. Ezt sasold, tud lézermegszakításra is exponálni :) meg hangra, meg ilyenek - új horizontok a fotózásban :)))
      http://www.pmgadgets.net/product_info.php?cPath=41_43&products_id=69

      Törlés
  3. Igaza van Lórinak: vannak nagymesterek, akik előtt le a kalapokkal, de azért a kis hobbifotósok is fotózgathatnak a saját tudásuk szerint és örömük is telhet benne. Szerintem is jók ezek, nekem a blokkos is tetszik, a legutolsó, ügyesen exponálódott, hogy nem égtek ki az utcai lámpák fényei sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kellett neked villámos kép, egész nap a triggereket nézem, remélem elmúlik a rohamom, mielőtt hirtelen felindulásból vennék egyet :)))
      pl. ez is:
      http://www.nerotrigger.com/product_info.php?products_id=54

      Törlés
    2. Ne vegyél. Éjjel fotózz villámokat hosszú záridővel, úgy több villámlást is be lehet fogni és izgalmasabb is. De hát ezt te is tudtad...

      Törlés
    3. Na jó de ez nappal is tud, meg tud lézerre is exponálni, meg hangra. Lehet vele vízcsobbanásokat is, meg puskagolyót meg mindenfélét fülöncsípni. És a Nerotrigger még olcsóbb is :) Persze jobb lenne, ha valaki más venne egyet s én csak kölcsön kérném :)

      Törlés
  4. Nekem nagyon tetszenek ezek a házipapucsos villámok! :)
    Amúgy imádok kint ülni a lépcsőn, mikor nagyidő van, és sasolni a cikázó villámokat!

    VálaszTörlés