2012/11/27

When the clouds go marching in...

Első próbálkozás. A snittek egyenként 3-5 perc hosszúak, kb. 5-10 másodpercbe sűrítve. A framek egyenként feljavítva, mert rettentően kiégett a kép, majd újra videóvá alakítva.

Tanulságok:
- a D5000 nem egy muviméker,
- a Grimpix pedig annyit tud a mozgóképről amennyit kétezerben összeszedett. Sőt, még annyit sem. :(

13 megjegyzés:

  1. hát lehet hogy a Pixi nem tud, de ez akkor is szpektakulár lett! :)
    még néztem volna...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Há jó, de ezért is több mint félórát fagyoskodtam. Alig másztak a felhők. Gyere át, s megnézheted HD-ban, mert úgy nem tudtam feltuszkolni a Jútubra.

      Törlés
  2. Tényleg nagyon látványos, nekem tetszik bármilyen technikával is csináltad. Na és a képek egyenkénti javítgatása sem lehetett kis munka.

    VálaszTörlés
  3. Jajj ne bosszantsatok, pont hogy nem jó, életlen, meg mosott, meg kiégett, meg miden :) Nade timelapset sem videóból szokás csinálni, legközelebb RAW-ban megy az ilyen, aztán meg lehet ha mégis megtanulom a videózást, mert a kodekekkel bajban vagyok.
    Az egyenkénti feldolgozás nem akkora nagy ügy. Minden snit első képéről csináltam egy actiont, s azt ráküldtem bachben az összes framera. Mondjuk nem öt perc volt, de kísérletnek megtette, amúgy élvezhetetlenül kiégett lenne a cucc.
    Majd lesznek fotók is erről a helyről, azok se sokkal jobbak.

    VálaszTörlés
  4. jó lett na , ne mind izélj. A következő még jobb lesz.

    VálaszTörlés
  5. jaja, szerintem sem Grimpixnek való ez a sok magyarázkodás meg mentegetőzés :P
    hadd elvezzük, ha már van! :))

    VálaszTörlés
  6. Egyáltalán nem rossz! Fotóból tényleg jobb lett volna, de így is nagyon látványos! Megérdemelt volna valami finomabb átmenetet a snittek között!
    Csak mint érdekesség, a tavaly mikor itt volt Shane Moore forgatni, állítólag a timelapse-hez az 5D-t az optikával, állvánnyal és önkioldóval együtt egyszerűen kint hagyta a hegyen! Két magyarázat lehetséges:
    1. optimist by nature,
    2. elfelejtette, hol is forgat valójában,
    3. nem 20 teljes fizetésből fog venni egy újat, ha megfújják. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az 5D karmája mán csak ilyen, itt meg az oroszlánka rágicsálja az oldalát egynek: http://mlzphoto.blog.hu/2012/11/27/egy_oroszlan_altal_elrabolt_canon_eos_5d_mark_ii_szomoru_tortenete

      Törlés
  7. Beszélhetünk HDR timelapse-ről is :))

    Ajánlom figyelmedbe: http://youtu.be/Rk6_hdRtJOE . (HD-ben az igazi) Innen kaptam én kedvet a timelapse-re csak még konkrétan nem készítettem egyetlenegy darabot se :))) viszont belekezdtem egy dolly megépítésébe, hogy bele vihessem azt a plusz mozgást amit imádok a fent említett videóban is... Jelenleg a kontroller elektronikáján ügyködöm, csak az időm kevés rá... egyszer csak befejezem :)

    Ez az amit le akarok koppintani kis változtatásokkal:

    http://youtu.be/F-uVpb8wpNU

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj hát én nem akarok ilyesmivel mélyebben foglalkozni, csak úgy adta magát a hegyen a lehetőség a játékra. Még emlékszem, mekkora nagy hír volt, mikor 300D-vel, képekből készített egy fickó videót (emlékszel mi is volt? mert most nem találom hirtelen). Alig egy évtized s hol tartanak... Aztán mikor jött a HDR timelaps, ezt ismered? http://vimeo.com/16414140 - az első HDR-ek között volt. Szoktam én is tátani ilyeneken a számat. A DIY Photo-blogot ismered ugye? Ott is rengeteg emelő, tolató szerkezet leírása megvan, ha nekifogsz, majd tudassad, mert érdekel a dolog, de csak szájtátás szintjén, mert ez akkora művészet, hogy teljes életet kíván :) Amúgy van ilyen elektronista képzettséged?

      Törlés
  8. Van képesítésem is de inkább az eletronika mint hobby van jelen az életemben. Bütykölgetek ezt-azt mikor az időm engedi. Ha valami értelmeset tudok produkálni ezen a téren szólok.
    Közben készítettem egy divájszot kisérletezni High Speed-el is. Na az müködik csak kéne dolgozzak vele kicsit. Triggerel hangra, sokkra, lézerkapura, infrakapura. Vezérel 2 db vakut + gépet.
    Készen van egy ideje de még csak cseppfotóra használtam...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ez a műszer lesz amit én venni fogok és nem csinálni, egy éve kinéztem már, csak várom, hogy megérdemeljem :) Mennyire tudod érzékenyíteni? Napvilág a villámot megfogja? Nem csinálsz róla egy posztocskát sok képpel? Érdekelne.

      Törlés