2016. ápr. 1.

Kaleidoszk-app

Aszta, milyen durva már leírni is, hogy utoljára 5 éve volt kaleidoszkóp az Utazásokban. Öt éve. Érted. Azalatt bölcsisből iskolás lesz a gyerek, szabadulsz a böriből, más lesz a polgármester, kigyúrod magad, majd el is veszíted a kockahasat, meg ilyenek bírnak megtörténni. 
Na hát azóta a hájtekk letett az asztalra egyet és mást, szóval már nem kell nekünk holo-papírból, meg gyöngyökből eszkábáljunk kaleidoszkópot, 'sze azé' eszkábálják nekünk a koreaiak üvegből, alumíniumból és recsegős műanyagból az okostelefont. 
Grimpix ezennel sem akar művészetet mutatni, elég ha inspirálunk, gyöngy helyett szórunk elétek mindennapi apróságokat a városból. A képek így elég statikusak ugyan, de az app valós időben aprítja mértani miszlikbe a kamera képét, sőt a virtuális tükröket jobbra-balra rotálni is tudja. Ha ehhez társítod a múltkor faragott nézőkédet, a pszichedelikus hatás elég lehengerlő tud lenni. 
Kis elemzéssel könnyen végteleníthető háttér is faragható a képből. Remélem lesznek még mandalák hétköznapi dolgokból, esetleg a hozzászólásokban ajánlhattok hasonló jellegű appokat. És ne feledjétek: fraktál az egész világ!  
És te hogy vagy? Fraktál ma már?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése