2018/11/14

Androidot bírod? Mire lehet használni egy bluetootos billentyűzetet?

Mert számítógépen semmire, ugyanis sikerült egy Myria modellt vásárolni olcsóért. Ennek még a puffere sem lineáris, hanem inkább randomizált, sokszor az első két karaktert is felcseréli, már ha nem egyből a harmadik leütött billentyűvel kezd. Játszani ilyennel lehetetlen, mert mire bekanyarodsz, már szembe jön a headshot. Blogot írni? Kipróbálja a zent az emberben.

Szóval adott egy Myria egér+billentyű kombó egy csöpp kis Bluetooth pöcökkel, ami egy USB portba dugható. Gondoltuk összeházasítjuk egy pöttyöt a tabletünkkel. 

Bluetoothon természetesen se tablet, se telefon nem látja. Viszont OTG kábelbe beillesztve a kis fogadó biszbaszt, egyből van egér is, meg billnetyűzet is. Na, nem pont annyira, mint Windows alatt, a görgő működik, a jobb- és görgöklikk azonban kicsit furcsákat produkál (pl. Chrome alatt a jobbklikk egy oldalt visszalapoz). A billentyűzetet kicsit tweakelni is kellett. 
A General management>Language input> physical keyboard pontban a magyar billentyűzetet választottuk ki. Sajnos csak QWERTZ kiosztás van. És erre megoldást sem találtunk. A kapcsolat ugyanolyan szórványos mint PC-n, de azért lehetett használni.
 A beviteli nyelvek között Shift+Space kombinációval lehet váltani. 

Összességében, egy csöppet kényelmesebb kezelni, mint a tablet saját billentyűzetét, amennyiben telefonon kellene begépelni hosszabb szöveget, egyenesen kényelmesnek is mondanám. Az egérkurzor meg kifejezetten jópofa Androidon. De azért nem vennék ilyet. És nem is gyakran fogjuk használni. Apropó, nem kell valakinek? Egy jó kábeles egérért odaadom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése