2012/05/18

Mese melyben Grimpix vízzé változtatja a bort és nemcsak...

Szép vörös este volt, s a nyitott ablakon beszűrődött a város halkuló zaja. Borozgattunk s mint rendesen, Grimpix mesélt...
- Írjad amit most mondok... - kérte - Harmadnapján már annak, hogy egy csúnya csőtörés miatt elvették a vizet a negyedben, s a blokkfelelős felesége imigyen szólt Grimpixhez: "Nincs vizünk, még a hároméves Julika is szilvapálinkával mosott fogat tegnap este...", Grimpix unottan órájára nézett, majd azt kérdezte: "Mi közöm nekem ehhez asszony? Még nem jött el az én órám." A blokkfelelős neje akkor azt mondta a lakószövetség elnökének: "Tegyétek amit mond!" Volt ott hat fürdőkád, a székelyek tisztulására, s mikor a Nap leszállni készült vörös fényében, Grimpix fotóstáskájába nyúlt és azt mondta nekik: "Töltsétek meg a kádakat a  Béla bá tavalyi guggolós vörösborával. Színültig töltsétek őket." S  mikor a Nap utolsó vörös sugara vetült a fürdőszoba falára, azt mondta nekik: "Most merítsetek és vigyetek belőle a blokkfelelősnek. 
Amint az megízlelte a vízzé vált bort, mivel nem tudta honnan való, odahívta a lakószövetség elnökét és azt mondta neki. "Minden ember vizet ad a lakóknak és miután az elfogyott, csak akkor engedi, hogy  sörbe szórják a kakaót a gyerekeknek, vagy borral főzzék meg teájukat. Te mindeddig tartogattad a vizet?!"
- Na. Ezt írd meg abban a Naplóban az én dicsőségemre... - pisolygott Pixi és letette a nagy infraszűrőt amivel eddig babrált.
Gyanakodva méregettem, mert volt abban amit mondott valami nagyon ismerős...
- De Grimpix, ezt ki hiszi el nekünk? Mindenki tudni fogja, hogy infraszűrővel csináltad. Hiszen a bor átlátszó infrában, ezt tán még a hároméves Julika is tudja. S csak azért nem vették észre, mert addigra már mindenki mattra itta magát - mondtam.
- Gondolod? - kérdezte Pixi megbántva.  Én meg  bosszúsan, hogy így rászedett a történettel, s hogy tisztuljon a fejem, nagy pohár kólát töltöttem magamnak. S hát ahogy felemeltem a poharat, elakadt a lélegzetem is, a kólán keresztül, a pohár fenekén át, víztisztán kivehető volt Grimpix huncut vigyora.

10 megjegyzés:

  1. Ó, hogy a rozsdatemető plazmavágója fényeskedjék örök időkre a robotjának...

    VálaszTörlés
  2. Én az Időt szoktam eltűntetni. Még ma is hallom a Mester szavait : 'Bizony mondom néktek, az elektromágneses sugárzás térerősségének vektora meghatározott görbe mrntén mozog de....'
    Majd elővette zsebéből a Polarizátort, ami abban az időben csak a kiválasztottaknak lehetett és láss csodát: a négygombos keletnémet kvarcórám számlapjáról eltűnt az Idő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg azt is mondta a Mester: Bizony mondom nektek, ha nem szabadultok meg az anyagtól és nem nem vetitek meg az időt, sohasem lesz tiétek az egyesített térelmélet.

      Törlés
  3. Érdekes és tanulságos a bejegyzés számomra. A hároméves Julika infrából okosabb tőlem :))

    VálaszTörlés
  4. Infrából én is nulla vagyok mert még nem próbáltam. Majd ha kedvet kapok az infrázáshoz akkor visszatérek ezekhez a bejegyzéseidhez. Előre is köszi az infókat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kölcsönbe adom majd ha úgy adódik a szűrőket kipróbálásra, hogy csak olyat vegyél meg ami tényleg kell. Én vettem pár fölösleges darabot is.

      Törlés
  5. lám, a Robotja is hatásosnak tartja Grimpix üzenetét!

    VálaszTörlés
  6. ezek szerint akár kóla, akár bor, ugyanaz a hatás? vagy valamit nem értettem jól? :D
    ott az öszülő fák között a Bimbó lenne? vagy éppen nem az, mert pont másként látja a szűrő? lehet én is bort kéne igyak hogy jól lássam? vagy kólát?...

    VálaszTörlés
  7. Hehe, mesélj még mester! :)

    ui.: mióta írtad, én is ráálltam a pálinkás fogmosásra, sűrűbben azóta valahogy sűrűbben suvickolok és a gargalizálás maradéka sem megy pocsékba. Egyébként lehet valami a dologban, mert múltkor egy jobban sikerült öblögetés után már szűrő nélkül, rílben is ment az infra.. :)

    VálaszTörlés