2012/05/23

Hamis az infra

Nem arról van szó, hogy infrázni nagyon huncut dolog, hanem, hogy Csaba Mester lába nyomán kipróbálom a látható spektrumból kisaccolni az infra világot. Az alapkép nagyjából inframentes, tehát csak imitáljuk a dolgot.
Az itt használt módszer lényege, hogy a Vörös csatorna marad változatlan, a Zöld csatorna lesz 200% és hogy az összeg megmaradjon, a Kék csatornát teljesen lehúzzuk (-100%). Tetszés szerint fűszerezhető színekkel (pl. az eredeti kép Multiply összhatásmódjával). Az eredmény kétségtelenül pszichedelikus, viszont annál zajosabb.  Bár a kék csatorna módosítása sötétíti az eget, a zöldé pedig kivilágosítja a növényzetet, az a gyanúm, ez a módszer nem minden fotónál fogja adni az infra-érzést.


7 megjegyzés:

  1. ez tök állat, majd du kipróbálom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Csaba módszerét is kipróbálhatod.
      Tényleg, Mester, nem írod le ide, hogyan csinálod te az ilyeneket? Lehetne ugyanazzal a képpel több módszert is összeereszteni, bár azt hiszem minden képnél más-más módszer adja a legjobb eredményt. Konkrétan ezek itt fenn nekem nem tetszenek, csak ha már piszmogtam vele, akkor nem dobtam ki szó nélkül :)

      Törlés
  2. Igazad van, a módszer nem működik egyformán minden kép esetében, ilyenkor ízlés szerint kell fűszerezni :)ezért szeretem külön matatni minden képemet és nem bízok semmiféle beépített plugin- ban.
    Többféle eljárást használok, van amely nem a színcsatornák variálására alapoz hanem pl. egy negatív képből indul ki. Nem írom le mert már egyszer lebőgtetek mikor egy Hdr eljárást ismertettem, hogy hát izé...ma már van Cs5 és ez a dolog gombnyomásra működik:)
    A fenti képeid színvilágban nagyon hasonlítanak az én Sóhátasomra csak nekem spéci ezek jobbnak tűnnek ,ezért szerintem inkább te vagy a Mester.
    A lényeg, hogy csinálgassad tovább és ne feledd a titkos összetevőt amit csak az igazi Nagymesterek ismernek :http://www.youtube.com/watch?v=eWXRbJilRgU&feature=related

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért még leírhatnád, mert a gombnyomásból sokszor nem derül ki, pontosan mit is csinál a háttérben a program.

      Törlés
  3. Aha...most már értem, hogy szűrő nélkül mivel kell kísérletezni. Talán majd egyszer én is eljátszadozom effélékkel.

    VálaszTörlés