2011/09/01

Transaquatype - első lépések

Legújabb tintás nyomataidra ráömlött a reggeli kávé, dzsúsz, vagy beleejtetted kedvenc nyomataidat a klotyóba? Nos, sajnos nem fedeztél fel egy újabb alternatív fotó-eljárást, mert már megelőztek. Neve is van: transaquatype.

Az első próbálkozás a túlságosan profi HP tinta miatt hiúsult meg. Ugyanis egyszerűen nem oldotta a víz. Aztán az alkohol sem. Nyilván a marószóda, a sósav és végül a clorox következett, s talán még most is élénk színekben pompázna, ha a papír szét nem mállott volna a kegyetlen bánásmódtól a túlélő tinta alatt. Ha a HP ezért most nekem reklámot fizetne, ne tegye, mert a mezei nyomtató-tintájukról ugyanezt nem tudom elmondani.

A jelen installációk szendvicsben készültek, a 80 grammos papír rostjain ugyanis nem hajlandó átszivárogni a HP festék. A művészi kivitelezés még várat magára, jelenleg számomra teljesen irányíthatatlan a folyamat. Ha nektek sikerült akarva, vagy akaratlan élvezhető eredményt elérni, mutassátok meg.

3 megjegyzés:

  1. Látom roppant sokrétű az érdeklődési köröd. A technika lényegét csak sejtem ugyanis a netről informálódtam. Várom a további lépéseket.

    VálaszTörlés
  2. Mennyi mindent lehet tanulni blogolás közben! :)
    Nagyon érdekes volt ez a bejegyzésed is!

    VálaszTörlés
  3. Hát ezt még nem adom fel, jelenleg az itatóspapírral folynak kísérletek. Csináljatok ti is, s osszuk meg a tapasztalatokat :)
    Amúgy meg azért is csudajó blogolni, mert hanem semmi, de semmi nyoma nem maradna a mindennapi fotós játékoknak.

    VálaszTörlés