2024/03/20

Fodrozódások

A témába számtalanszor beleszaladtunk, kezdve a szivárványokkal, de folytatva a metszett és nem metszett üvegek fényszóródásain át, egészen Edgerton úr cuccaiig. Sőt rokon a luminografikus lemezekkel is, de ilyet egyelőre képtelenek vagyunk gyártani. 

Mi üvegtálat használtunk négy sörösüvegre felállítva, és vakuval villantottunk egyik kezünkkel, a másikkal csöpögtettünk, és a harmadikkal meg exponáltunk. Csak hogy lássuk, mire lehet számítani, mert ennyiért asztalosmunkát azért nem végeznénk. Itt egy másik otthoni módszer, érdekessége, hogy háromszínű leddel dolgozik. Ez meg egy profi hullámkamra, hullámkeltővel, sztroboszkóppal.  






Ha igazán jól akarnánk művelni ezt, akkor érdemes lenne egy fóliakivetítővel is megpróbálni, talán elég lenne a fénymennyisége ahhoz, hogy gyors záridőkkel tudjunk fotózni. Apropó írásvetítő: ez is érdekes műfaj.

2 megjegyzés:

  1. Az Ön bejegyzése remekmű – ragyogó, éleslátó, és öröm olvasni. Köszönjük, hogy megosztotta velünk értékes nézőpontját! Gyere és nézz be az Aviator játékunkkal kapcsolatos blogunkba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az on reklamja meg nagyon atlatszo, esetleg egy ovodast teveszthetnel meg vele :)
      A bejegyzest amugy 17-en lattak, szoval innen nagy forgalomra ne szamitsatok :)
      Ja, robotokkal minek beszelgetni. De legalabb a robotok neha irnak.

      Törlés