2011/07/07

Endgame: Blueprint to disaster - cianotípia


... hát ez nem egy összeesküvés-film címe, hanem az első cianotípia próbálkozásom. Mint kiderül a továbbiakban, teljes katasztrófába torkollott.

Szerencsére a nyomatok Sztüxön való átkelése előtt készítettem egy felvételt a bárkáról az örökkévalóság számára.

<< Ezt ni.

Pedig jónak ígérkezett, a foltosságot még elnéztem volna, de amikor vízbe merítettem, kettőről a festék rögvest eltűnt a lefolyóban, a harmadik pedig mindenestül ráragadt a negatívra.

Az okot még nagy erőkkel nyomozom, de gyanítom, hogy a negatív anyaga (tintasugaras fólia) lehet a ludas, mert amit az nem fedett, a szegélyek, ügyesen megmaradtak, oxidálásra (H2O2) szépen sötétedtek.

Így néztek ki a tragédia előtt:


Szóval nem ártana egy műhelyalkalom ahol a művelet szakértője megmutatná a frankót, fehéren kékkel.

4 megjegyzés:

  1. Csatlakozom a műhelyoktatási rendszerhez :D Mikor lesz? :D

    VálaszTörlés
  2. Hat ugy volt, hogy a multkor, a lukkamera napon,kellett volna legyen - nem? Karcsit kellene motivalni valamivel, esetleg mast is bevonni. En szervezni bena vagyok. Raadasul ketelkedni kezdtem a vegyszereim minosegeben is egyreszt, masreszt meg ugy tunik, hogy egy nepesebb muhelyre nem lenne eleg a vegyszer (ugy. saccra kb. 40-50 nyomat a teljes mennyiseg). Kellene valahonnan szerezzunk nagyobb mennyisegben, mert ez arra sem eleg, hogy bekalibraljuk a megfelelo negativot, papirt es emulziofelviteli technikat. Otlet?

    VálaszTörlés
  3. én megszervezem tel. karcsinak, ő megmondja mikor mehetünk, nekem például nem kell ciano anyag igy máris okosabbnak érzem magam mert én lopni fogom a szakmát és nem költeni a p.... nem muszáj nagy dobra verni hogy miben sántikálunk igy a kevés anyag is elég lessz stb., hivlak

    VálaszTörlés
  4. Nekem is szoljatok ha lesz valami!

    VálaszTörlés