2018/10/23

Mein Kulturkampf


Zenéljünk, hogy Brüszli is megértse !
(forrás a képre kattintva)
Mi (Grimpixszel) sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk (150 ismerősünkből a facebookon csak kb. 70 van letiltva, vagyis pont a kétharmad), ezért is fáj, hogy nem jut el hozzánk a NER propagandája a kortárs zenében. Hát milyen kulturális hegemónia lesz ez így? Másfelől nem szeretnénk véleménybuborékban élni, ezért most játsszuk azt, hogy NER-kompatibilis zeneszámokat (esetleg teljes előadói életműveket) szedünk csokorba.

A keresett tematika a NER-propaganda népszerűsítése,  jobbanélünközés, útszélénnemhagyás, migránsozás, sorosozás, brüsszelezés, orosszá-szeretés, buzizás, gyermekgyártás, nőprincípiumozás, családiszentségelés, szar...gentinizés, satöbbi. Aztán mehet róla a kulturált diskurzus. Na, gyerünk fideszesek, hozzatok még ti is egy nótát! Teremtsük meg a kétharmadot a zenében is. Akinek narancsbőre van, velünk tart. Hallám a kultúrharcz illiberális oldalán hol vannak azok a hangfalágyúk, amelyek bevetésre készek? Hát a gitárpuskák, mik a célpontra néznek? Össz(nemzeti)tűz! Békeharcz! Fel! Támadunk! Söpörjük ki e hazából, azokat a dallamokat, amik nem idevalóak! Ámen! 

Ebben a másik bejegyzésben merítünk a vörös rongyokba öltözött, hazaáruló lipsi kutyák zenekincséből is, de ide ilyeneket most lehetőleg ne kommenteljetek. Amúgy is sok zenekar (vissza)él az iróniával, pont amikor annyira elharapózott a másik oldal szándékos félreértése.)

Pl. itt van ez a jó kis zúzós rákendroll. Brüsszel vigyázz, bár az uborka görbe, de a kasza egyenes. Itt lehet beszélni is róla, mert a videó alatt már CSAK Brüsszel véleményére kíváncsiak (lásd legelső komment). Vagy csak írd meg, hogy a te uborkád milyen. Görbe? Bogyókás? A lemezcímadó dal (Majom a trónon) ne tévesszen meg. A keletkezési időből arra következtetek, hogy ez még a másik majom. Aki nem mellesleg még mindig nincs ketrecben, hogy Ákost, mint classicust megidézzük (ez a feldolgozás fittebb, mint Ákos bácsié). 

Na, ez kemény lesz. Fogózzál: 56-os emlékdal - két év telt el ennek a zenei piszkosbombának a felrobbanása óta. Bárhogyan is tematizálja a család szentségét a NER, valójában toleranciájáról tanúskodik, hogy Desmond Child írhatta meg ezt a remek horgász-himnuszt. Még jó, hogy nem fújunk más férfiak szoknyája mögül holmi poros réginótát. És akkor mi van ha halszagú? Csak a fejétől van. Ezentúl Magyarország a halászlé országa legyen, s ne a krumplilevesé! Nézzétek ezt a gyönyörű fogsor-pornót.

A dal dinamikus, kitörő, pont mint az Albertirsaaaaaaa, csak hát ez kosaras induló, nem focista! A kosarazás értelmiségi játék, nem apu szerdai kimenőjének alibi-programja. Hogy is lehetett ekkora bakot lőni egy fociországban? Fogadtatás?  Kommentmező? Á, ők sohasem vetemednének arra. Nem sok arc tűnt ismerősnek az előadók között, ami engem minősít. A huligánokon nem lepődtünk meg. De mindenképpen a népinemzeti csótány a hal a tortán. Mintha Takács Tamást vagy Varga Mikit hallanám Speak halhatatlan videoklipjében

Állítsuk meg Európát! Stop the whore! Gyí kámon! A hanyatló nyugat egy vörös rongyokba öltözött szajha, de készek vagyunk megbocsátani. És megvédeni önmagától. Ezért te is értsd meg, védd meg a  hülye vén kurvát. Rudán Joe ajánlásával.


Asszed fokozhatatlan az 56-os nóta? Check this. Trianon, szétszakított nemzet, subidubi. Népek temetője, sállálá lállálá... Paradigmaváltás van, ezentúl nem jó szenvedni ott, ahol zúg az a négy folyó. Inkább legyen (össznemzeti) tánc:


Viszont itt a videó alatt nem vetemedtek arra. A kommentek jobbak, mint a Showder Klub (ami nem egy nagy vállalás). Vigadva sírjon a magyar. Szóval igazi magyar az, akinek akkor fáj, ha nevet. Trianon. Benárd és Drasche meg kapjon egy-egy barackot. A buksijukra. Daloljatok össze, a nemzet végre álljon a talpára (vagy egymáséra, vagy a franciákéra), és a dallam sose fog kimenni a fejetekből. Nem, nem soha! Lálálálá!

Egyik nagyon érdekes élményem az Ismerős Arcok. Az Építsünk hidat, vagy a Kerítést bontok című (nem azt a kerítést) dalok szerzője. Aki dalt írt a viperaszorongató Nagy Kígyóbűvölő elleni lázadásról 2006-ban. A lipsik nácinak, mi eddig inkább hídfőnek tekintettük a zenekart a jobboldalon. 2017-ben (Csak a szöveg - album) mégis sikerült írniuk egy tökéletesen NER-kompatibilis dalt (Európa 2017).

Érdemes az egész albumot meghallgatni, van még itt-ott néhány érdekes utalás (pl. Andrássy út). Mintha Bayer szókincse is beszivárogna olykor (Utolsó vacsora), ami régebb nem volt jellemző a zenekarra. De, hogy ne legyen teljesen tiszta a kép, ugyanezen albumon az utolsó dal még mindig a Ruszkik haza. Külön kár, hogy a Nélküled dalukat a Kedves Vezér a röfik elé vetette, s a tömeg úgy erodálja szét, mint ahogy Quimby Most múlikját bőgik seggrészeg tinédzserek ballagáskor. Régebb ezt olvastam Nyergestől: Nem akarok „fideszországban” élni, és nem akarok „jobbikországban”, „mszpországban” sem. Az én hazám Magyarország, és a honfitársaim Magyar emberek. Határon innen és túl. Nem teszek különbséget!  

Szóval nem erőszakos romantika a zenéjük, vagy nem egy fejbőr (akinek a foci egy életérzés-ultra azt amúgy is elég nehéz komolyan venni). Szkinhed bandákat ezért nem is nagyon sorolunk ide, bár úgy tűnik sok mindenben egyetértésben vannak a NER-rel, de szövegeik messze nem tükrözik valódi indulataikat. Pulay Gergely szerint "utalásközösség" a nemzeti rock tábora, szóval nehéz igazán explicite tartalmat találni. De ha tudtok ilyet, azért küldjétek.

Sajnos Ákostól nem sikerült igazi bevállalós NER-himnuszt találni, semmit, amiben bármiféle állást foglalna, de ez nem is csoda, hiszen Ákos úgy nyomott le egy életművet, hogy sohasem állított semmit. Vagyis de. Semmit állít. Kivéve a Kadarkai interjút. Azt bezzeg nemcsak a rajongótábor értette.  Ezt, az amúgy pöpecül felénekelt felhőatlaszt szokták a beavatottak  érteni. Elég korrekt, ha azt mondom, hogy Ákos összes dala olyan tipikus? Tipikus sztereó. Mint a nő meg a férfi. Segítsen, aki bírja a műfajt. Legalább még egy princípiumos sorocskát plíz kaparjatok össze, mittudom, olyat ahol a nőnek nem dolga a pórázt piszkálni és ügyesen megfogja a szájában a piros pingponglabdát. 

Bár a minap a Hazatalálban rímelt egy pár sor a Vezér beszédére, miszerint elégtétel lesz véve.  „Nem csoda, ha félnek azok, Akik nem éppen ártatlanok”. Kalandvágyóvissza mennyé! Baszki! vagyis bocsi, eBaszki! Azért a Szabadon is mintha hordozna némi értelmet. Vagy ez is csak azt igazolja, hogy a tökéletesen felénekelt szó-intarziákra ráprojektálom, amit pont most keresek?! Ki is kapcsolom, mielőtt a Sámán akaratomon kívül beavat

Az Eddától sem sikerült igazán szókimondó politikai dalt találni, de azért van ez a videó. Érdekes, hogy ez a videó alatt sem vetemednének soha arra, ho... Na mindegy, ez van, ha tudtok találóbbat, akkor csak rajta.

Fanka, akinek nagyon fontosak a gyökerek, könnyebb helyzetben van, a nóta még 2009-es, amikor még a szopóágról könnyebb volt a forradalmi hangot megütni.  Semmiképpen sem érdemes kihagyni, bár utalásai cseppet sem explicitek. 

Rózsaszín Pitbull Cserbenhagyottjaink. Kemény dió, nem túl egyértelmű állásfoglalás, simán lehet irónia is felőlem, de azért a lipsi szalonokból való kirekesztést meghozta a csapatnak. Ölte is a csuda őket rendesen, hogyan történhetett. Az új hajléktalan-törvény tükrében még abszurdabb a nóta. Pitbull-életmű ismerők, szóljatok, ha mégsem idevaló. Annyira rakendroll a szöveg, mintha 2/3 kommentjeiből gyúrták volna, lehet ha mégis csak egy görbe tükör? 


A mulatós műfaj is kihagyhatatlan. Igen közel áll a NER szívéhez. Modern (Public)Talking alapokra, ahogy kell. Kimondta az Orbán. 




Na, akkor még ezt. Bónuszba. Csuhajja.


Na, igaz magyarok, Boldog Karácsonyt kívánok!. Ha meg élni akartok, tartsátok be a tízparancsolatot. Főleg azt a részt, ahol atyádat tiszteled és csak neki szolgálsz.

#orbankiraly #hosszukolbasz #ketharmad #csakafidesz #kulturharcz  #100%magyar #magyarnoknekmagyareroszak #fideszrock #orbanmetal  #mehedjarjonneapofad #amen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése