2018/10/25

SQ11 manula pls. Eszt a használlatit kifordította?

Na ez egy olyan kamera, aminek az angol használatiját tutkó, hogy Szkuvi és Baszont írta. Minden bizonnyal jelentős mennyiségű sponglee után. Vagy egy zárlatos robottal fordíttatták kínaiból, viszont akkor ennek a robotnak már van humora is, mint Sofianak. Az ember ilyen szart ilyen olcsón csak elmezavarában képes vásárolni, tehát lett nekünk is egy. Szóval írunk egy rendes használatit, nem nektek, hanem, hogy amikor fél év múlva használnánk, megint ne kelljen felkajtatni az internetet. Azé napló a műfaj, nem igaz?

Ahogy fejlődik a technika egyre kevesebb gombot, kijelzőt tesznek a cuccokba. Pedig ugyanannyi ujjunk van mint négy éve. Legalább Wifikét rakhattak volna bele. Na szóval. Van rajta összesen két gomb. ON/OFF és a MODE. Mindent (is) ezekkel kell megoldani. 

ON/OFF bekapcsol/kikapcsol. Bekapcsoláskor standbyba kerül MINDIG 720p-ben, ezt kék állapotjelző mutatja. Újabb ON/OFF esetén rögzíteni kezd (720p), és közben kialszik a led. Újabb ON/OFF esetén megáll a rögzítés és újból visszajön a kék led, tehát standbyba kerül. Egy perc standby után simán kikapcsol a cucc. A videókat 5 perces szegmensekben menti el. 

A MODE gomb rövid nyomkodása a 720p (kék állapotjelző), 1080p (lila állapotjelző), illetve a Picture (piros állapotjelző) módot váltogatja. Az ON/OFF rövid megnyomása elindítja a felvételt, illetve megállítja, értelemszerűen a Picture mód ugye minden nyomásnál egy képet eredményez. Felvétel alatt egyik módban sincs állapotjelző fény. 

Bármelyik módban 3 másodpercig (2 másodpercnél több, de ötnél kevesebb ideig) lenyomva tartva az ON/OFF gombot, felvillan kétszer a vörös jelzés és kigyúlnak az infraledek a lencse körül. Ez látszani nem fog, de telefon kamerájával ellenőrizhető. 3mp ON/OFF lenyomásával az infrared kikapcsolható, ezt újból a piros állapotjelző kétszeri felvillanása jelzi.

Motion detection mód bármelyik üzemmódban (720p vagy 1080p) a Mode gomb lenyomva tartása  (kb .3mp) esetén kapcsol be, ilyenkor lilán is bevillan. Sajnos az első 5 percet mindenképpen felveszi, nem tudtuk olyan finoman bekapcsolni a mozgásérzékelőt, hogy ne induljon el rögtön. De utána már valóban csak mozgásra indul be. Viszont rövidebb mozgás még éppen nem fog rákerülni a felvételre, nem értjük hogyan csinálja, meg ennek mi értelme így. Erre egyetlen magyarázat az olcsóság

Dátum levakarása a videóról. A kártyán az első videózás után egy TIMEREST.TXT állomány keletkezik. Ebben a dátum/idő számsor után («YYYYMMDDHHMMSS») az Y engedélyezi a timestampet, N pedig tiltja. 

Ezt találtam róla.

● Video resolution: 1920x1080, 1280x720  - szerintünk a HD interpolált
● Frame rate: 15, 30 frames per second - 25fps fölött egyszer sem teljesített, de ez lehet kártyafüggő
● Video file type: AVI
● Photo resolution: 4032x3024 - na ez is vicc
● Photo file type: JPEG
● Viewing angle: 140 ° - nem ellenőriztük, de nem hiszünk nekik
● Night illumination: 6 IR LEDs (range of 5 meters, DO NOT emit light!) - alig ér valamit
● Motion sensor: Yes (range 5 meters) - - nem ellenőriztük
● Recording while charging: 
● Duration of work: 
• 100 minutes (1 hour 40 minutes) in constant recording mode - nem mértük, de 1 órának is örülnénk
• About 5 hours in motion sensor mode  - nem ellenőriztük
• 24/7 24/7 clock when external power is connected 
● Support for memory cards: Micro SD up to 64GB - NEM fogadta el a 64-es kártyát. Csak FAT32 a barátja
● Cyclic recording: + - nem ellenőriztük
● Dimensions: 23x23x23 mm, 15 grams - simán 19 grammos, azt hitték nem fogom lemérni. Pedig de.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése