2020/12/09

Hülye, színvak bíró!

Nem hittük volna, hogy valaha a fociról fogunk írni. Mindenki focistának születik, csak van, aki tovább fejlődik. Ez vonatkozik a rajongókra is. Nem véletlen, hogy például Steven Hawking sem volt az a kifejezett focista. Vagy Ray Charles sem. De még Vivien Mayer sem erről volt híres, sőt Heather Swanson sem focizott a South Parkban. Remélem nem maradt ki senki. Azzal némileg egyet értünk, amikor Ice-T azt mondja, hogy a BLM felhígítása az, amikor kijelentjük, hogy ALM. Mert aki kiemel bármilyen csoportot a többi közül, az valójában semmilyen csoport életét nem tiszteli. 
Mondjuk mi a BLM-mel kapcsolatban azt nem bírjuk feldolgozni, hogy a majom amerikaiak miért is nem engedik visszamenni a négereket Afrikába? Khm... Na, hogy ezt a poént a helyén kezeld, ismerned kellene azt a viccet, amikor az amerikai jogvédők azt nehezményezték, hogy a majom románok miért is nem engedik szegény magyar gyerekeknek, hogy egy osztályban tanuljanak a román gyerekekkel...
De most közelítsük meg kicsit (nyomda)technikai szempontból a kérdést. A bíró azt mondta P. W. úrra, hogy fekete. Ami tételesen nem igaz. Letöltöttünk pár képet és az az igazság, hogy ahány annyiféle, de egyiken sem fekete. Igaz, meglehetősen sötét a fickó, azt el kell ismerni. Mindenesetre a fényképezőgép fehéregyensúlya... jú, ez így nem lesz jó... tehát inkább a gép színhőmérséklete nem egyforma mindegyik képen. Mellesleg a fénymérő is elég rasszista holmi, de ezt most inkább ne nyissuk meg. Tehát helyesen a focista úrnak a színe, mondjuk Pantone 412 vagy Pantone 438 lenne.

De lehet, csak félreértette a fekete színt. És mivel a székelyektől sem várható el, hogy perfekt beszéljenek románul, akkor pláne egy kameruni török focistánál irreális ez az elvárás. Reméljük nem kell egy 3.1-es levelet írni emiatt, Erdogan, meg az új román kormány beszélgetéseiből...

És ha már itt tartunk, ha engem valaki mától lefehérez, bíz Isten földhöz csapom magam és hisztizni fogok. Az én színem ugyanis nem fehér, hanem drapp. Mondjuk Pantone473. Viszont hétvégén megyek szoliba, szóval vigyázz minek szólítasz, jobb ha lesz nálad egy rendes színskála.  

Addig is nézzétek inkább ezeket a dívákat előadás közben. Ezek a nebáncsvirágok rasszra való tekintet nélkül szórakoztatóak, ahogy esnek, kelnek, mint a frontkatonák. Úgy tűnik a Jóisten állatkertjében a fehér barikák a legviccesebbek.
És mi van a feketékkel?
Ja, hát azok is!


#BíróLivesMatter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése