2022/04/22

Franklin golyói

Kedves gyerekek! Ha nagy feszültséggel kísérleteznétek, gondoljátok végig, hogy bár a közvetlen családotokban nagy veszteséget jelentene, ha kikormozná a valagatokat egy nagyobbacska villám, de azért a nagyvilágban már lassan 8 milliárdan vagyunk. Szóval felelősségteljesen és óvatosan gondolkodjatok lokálisan, és bátran, vakmerően cselekedjetek globálisan ;) 
Kell hozzá egy igazán bikaerős szikráztató. Persze lehet építeni Van Deer Graf generátort, vagy suvickolhatod a PVC csövet is, amíg az izomláztól leszakad a karod. Vagy kipötyögheted egy piezzo-gyújtóval is az elegendő töltést. De van ennél érdekesebb is.

Ezt a praktikus jószágot mindenképpen érdemes megvenni, nem árt, ha van a lakásban egy ilyen, hiszen annyi mindenre lehet használni, például megölhetsz vele valakit, akinek pacemakere van. 

Szóval Franklin golyói. Tekinthető az első villanymotornak, villanycsengőnek, vagy feszültségjelzőnek, vagy gyermekhalálnak, tökmindegy. Ilyen a bézik szetáp, egyetlen golyóval, a youtubon rengeteg hasonlót találsz:

Az egyik sörösdobozra megy a +, a másikra a -. Az alufólia labda meg vígan kolompol a két doboz között. A továbbgondolt felállás meg ilyen:

Elölről és hátulról. Minden második csengő +, a többi meg - feszkót kap a bikáztatóból. Ha jól van kiegyenlítve a dolog, akkor az alu-labdacsok ügyesen, ritmusra kolompolnak. Hanem össze-vissza, de az is jól néz ki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése