2011/12/08

10,000 - Szolgálati közlemény

Házigazdánk: Grimpix Mester (anaglyph)
10,000 vendég az oldalon. Isten hozott mindenkit. No meg a Gugli is hozott párat. Kár, hogy alig néhányotokról tudjuk, hogy kik vagytok. Ezért játsszuk most azt, hogy aki úgy gondolja, állandó látogatónak számít, s nem csak néhanapján esik be az oldalra, az írjon egy megjegyzést. Bármi lehet, de inkább rólatok szóljon, hogy lássuk, ti milyen utazásokat tesztek Fotográfiában. Ha valami erről az oldalról inspirált, azt is elmondhatjátok, de azt is, ha demotivált valami. Nem mintha ez különösebben változtatna bármit is a továbbiakban a naplón, de azért kíváncsiak vagyunk :)

És persze olcsó marketing fogásként lesz sorsolás is azok között akik most megjegyzést írnak. Az ajándék most egy Nikon D3X DSLR fényképezőgép...

... helyett csak egy papiros-anaglyph szemüveg lesz, mivel szegény az eklézsia. Azért valakinek jól jöhet ez is. Eredetileg kettő lett volna, de az egyikre véletlenül a minap ráültem :)


Amúgy a legnézettebb oldalaink a kínai ledekből épített körvakú, illetve a Sony infrásítása voltak (több mint 150 megjelenítés), a legkevésbé látogatott bejegyzések alig 7 találatot értek el. Romániából több mint 6000, Magyarországról majdnem 3000 találatot számláltunk, de volt pár egzotikus ország is, gondolom őket inkább a kereső dobta ide. A látogatottságban, a grafikon szerint úgy tűnik, elértük az elérhetőt. Ha van ötletetek, mit lehetne még elérni, ne fogjátok vissza magatokat :)

15 megjegyzés:

  1. Én azt hiszem elég rendszeres látogató vagyok, majdnem mindent elolvastam eddig. Tetszett Gerzsonról az elbeszélés amit igaz nem te írtál, hanem Lázár Ervin, de belinkelted nekünk, a kísérletezdetéseid is tetszettek főleg amelyek laikusok számára is könnyen érthetőek, a digitális lyukkamera is, az útleírás(Montenegro), a hegymászós élményeid és a hozzájuk kapcsolódó fotók, az antiszoláris pontról írt bejegyzés, a képlopás elleni védelem, most hirtelen ennyi jut eszembe. Az infrásításról is jó a cikk és a körvakuról is, csak én azt nem tudnám megcsinálni és nem is akarnám. De tényleg jó, nagyon részletes.
    A számítógépes dolgokról mint pl a képadatok az exifben is jó, de az ilyent szerintem lépésről lépésre ki kellene fejteni, hogy az egyszerű, nem informatikus felhasználók is meg tudják csinálni a cikk alapján. Én már elég rég számítógépezgetek de az a cikk eléggé érthetetlen volt számomra, vagyis az, hogy hogyan kell az adatokat pl. egy csoport képre egyszerre beírni, vagy egyáltalán egyetlen képhez beírni. De ez nem panasz, csak kérted, hogy mondjunk véleményt.:-)
    Engem ne tegyél be a sorsolásba, mert még megvan a szemüveg amit adtál, köszi ezúton is.

    VálaszTörlés
  2. Bakker, pedig már nagyon felcsigáztad a fantáziám a nyereménnyel... egy hete purcant ki a finepixem :( Csak csíkos képeket tudnék készíteni.
    Na, hát rendszeres vendég vagyok én is nálad mert tudom, itt vagy valami nagyon vidámat találok majd, vagy pedig valami nagyon tudományosat, mitől a szó belémreked :)ezért hagyok másokat is szóhoz jutni. Összegezve, nagyon érdekesnek találom a blogot és azok a számok magukért beszélnek! Gratulálok! Ja, meg Grimpix is igen csinos kis maki :)
    Ui: minnyá itt van Luca!

    VálaszTörlés
  3. Te nekem van egy ötletem, mi lenne ha inkább péntek délután felmennék, és ideadnád azt a szerény nyereményt.
    Akkor most ezt hívják korrupciónak??? hehehe

    VálaszTörlés
  4. Azt hiszem mi is rendszeres látogatók vagyunk a párommal, egymástól teljesen függetlenül is felmászunk ide az oldalra :D
    Nekünk legjobban a kirándulós, túrázós cikkeid tetszenek, mivel mi is imádunk a természetben csavarogni :D
    A legeslegnagyobb erőssége az oldalnak a poénos könnyed hangvétele...jókat szoktunk vidulni rajta :D
    Meg se forduljon a fejedbe, hogy abbahagyod...mert leutazunk és lesz ne mulass :)

    VálaszTörlés
  5. Szia Grimpix, én még csak most kezdek rendszeres látogató lenni :) Érdekesnek találom a blogodat, és ha nem is értek mindig mindent ;) azért amit értek, annak tetszik a hangvétele és a humora!

    VálaszTörlés
  6. Még valami: a könnyed, humoros beszólások a bejegyzésekben nagyon szórakoztatóak.:-)
    Akartam már előbb is mondani, csak nagyon elmerültem a részletes elemzésben...

    VálaszTörlés
  7. Grimpix köszöni a hozzászólásokat, igen, Luca nemsokára a nyakunkon, nemsokára egyeztetünk, hogy milyen felbontásban milyen adatokat rögzítünk és mit várunk ezektől. Ha kidobnád a finomképpontosat, szívesen kibelezem nyilvánosan itt, mindenki épülésére. Pl. kitermelhetjük belőle a lencséket amikkel izgalmas kísérleteket játszhatsz, mert lesz ilyen is. Lehel, számodra lassan egy köbméter cucc gyűl össze, amiket szintén nem hordtál még el, tudod, digitmagazin, miegymás :) Nyugi, nincs szándékomban abbahagyni :) lesz kirándulás is, jópár túrának nem jutott szó, mivel más bejegyzések elorozzák a nyilvánosságot előlük.
    Hanem jóemberek, itt a lehetőség saját linkek megmutatására is, mondjuk titeket mind ismerünk már Grimpixel, itt jobbra ki is vagytok téve :) Szóval van itt még lapulóban pár ember aki vissza-visszajár, titeket szólongatlak, Oroszországból, Egyesült Államokból és Királyságból, Németországból, Ausztriából stb. hogy csak azokat említsem akik minden héten megjelennek a blogger szerint.

    VálaszTörlés
  8. Azt hiszem a mi oldalunkat nem kell bemutatni, sok közös látogatónk van ;-)

    de aki még nem ismeri annak:
    >>> http://zaunn1979.blogspot.com <<<

    köszi.
    joco&betti

    VálaszTörlés
  9. Szia Grimpix,en is rendszeresen latogatom a blogodat es olvasom irasaidat. nagyon otletes es kreativ

    VálaszTörlés
  10. Csákány, nagyon örvendek a blogodnak és hogy személyesen is ismerhetlek .

    VálaszTörlés
  11. Köszönjük mindenkinek aki megjegyzést írt a 10,000 című bejegyzéshez. Igaz, több hozzászólásra számítottunk, de tovább nem várunk. Sorsolunk. A sorsolást randomizátorral (http://www.random.org/) végeztem, a bejegyzések sorszámára. Vincze Bálint nyerte a Nikon D3X helyett az anaglyph szemüveget.

    VálaszTörlés
  12. koszonom szepen a nyeremenyt. remelem majd egyszer szemelyesen is lesz alkalmad atadni. :)

    VálaszTörlés
  13. írtam mailt a címedért, megkaptad? A Nikon se lenne sürgős? ;)

    VálaszTörlés