2020/03/19

# nekem mindegy, ha otthon maradsz, csak maradj csendben az isten szerelmére

Ne mondd meg nekem, hogy mit tegyek. Pláne ne akarj megtanítani kezet mosni valami gügye dalocskára, mert ez mindkettőnknek kínos. És azzal a hülyeséggel se gyere, hogy a kékszesz nincsen hatvan fokos, tehát emiatt nem hat a vírusra (nemcsak itt hallottuk ezt). Mert csak azt éred el vele, hogy elcseszek 60 percet az életemből azzal, hogy leellenőrizzem. Na nem azt, hogy hat e a vírusra, mert egyelőre pont most  tudtommal nincs itthon ilyen vírus, hanem azt, hogy hány fokos is az orvosi szesz. Tesztelem a véleményetek megbízhatóságát, ha úgy tetszik. 

Mert ugye azt írja az üvegen, hogy 70 fokos, de mi van ha kilopta belőle a Soros? Vagy kiitta. Kiszedegette a dihidrogén-monoxid közül a molekulát. Minden kitelik a vén szarostól, nem igaz? Előbb az angol font, aztán a migrik, mosmeg a kékszesz a spájzban...

Szóval kell egy ilyen hightech berendezés a méréshez. Olyan, mint a Titanic, csak kicsiben. Beledugod a szobahőmérsékletű cuccba és figyelsz.  Tekintsd ezt a kémia online oktatás részének. Piálás alapfogalmak középiskolásoknak.

Balról csapvíz, az utóbbi időben némi érezhető klórral megfűszerezve. Pedig etilt is tehetnétek bele. Azt is irkáljátok egymásnak, hogy azért kell sok vizet inni, hogy a manduládra felragadt vírusokat lemossa a gyomorsavba, ami aztán jól megöli őket. Csak ne felejtsd el először befalni a szappant is, és kicsit megmélytorkoztatni (közben nyögheted a heppibörzdéjt), mert úgy a tutti, hogy el is ereszti a szájpadlásodat a rohadék. De akkor meg a szappan semlegesíti a gyomorsavat. Szóval inkább gargalizálj tátrateával, arról elhiszed, hogy megüt. Középen a 16 fokos Garrone van, amit szeretünk. Vírus ellen nem jó, de hülye hírek ellen a facebookon tökéletes. Na, itt a csodaműszer úgy tűnik elromlott. Vagy nem és akkor a cukortartalom kavarhat be, de ezt most nem akarjuk ellenőrizni, mert arra egy polárszűrős mérést tervezünk. Jobbra meg egy ipari szesz látható, aminek a címkéjén 90 fokot írt. Nem mondom, hogy hajszálpontos, de azért meggyőző mérések. És akkor a kékszesz.


Na, mit szólsz ehhez? Még a dőlésszöge se hatvan fok alatti. Persze az is lehet, hogy Bill Gates, vagy a kínaiak lefizettek és meghamisítottam a méréseket. Gondolj amit akarsz. 

És maradj otthon. Jól teszed. Lehet ha virológiai szempontból is. De legalább nem vagy láb alatt. Máskor is csinálhatnád. Például, amikor az autós dugókat csinálod a városban, ez miért nem jut eszedbe? Maradj otthon máskor is, és maradj kussban is. Hagyd, hogy egy kicsit elfeledkezhessek rólatok. Mert amióta ti fostok, nekem érezhetően jobb a közérzetem a bringán. Engedjétek, hogy kiélvezzem az armageddont. Csak azt várom, hogy a WHO bejelentse, az indokolatlan kocsikázás is terjeszti a vírust.

Érdekes, általában sajnálni szoktad a 70% táppénzt, amikor spriccel az orrodból a takony és mint a munka hőse úgy mész be dolgozni. De te csak megfáztál a tegnap, ez csak allergia, ez nem is vér, csak ketchup. Tényleg pár százalék az elhalálozásban, ami ennyire megváltoztatott? 


És kedves amatőr prepperek, ne feledjétek, nem elég felhalmozni a budipapírt, a kiló liszteket. Azt meg is kell tudni majd védeni.

A társadalmi íratlan szerződés amúgy is egy törékeny konstrukció. A szolidaritástól a kiontott belekig mindenre volt már példa történelmi helyzetekben. Amúgy is lesújtó a véleményünk az emberek többségéről, inkább ne tegyük próbára Grimpix tűrőképességét, hogy megsajnál, vagy inkább dezertál és alakít egy saját frontot. A vírus pártjára azért nem fog átállni semmiképpen.


Nekünk nem is az a bajunk a kézfogással, hogy fertőzhet. Azt mondja a haverom, hogy ez a homoerotikus hagyomány egy szép, férfias bizalmi gesztus, ami azt szimbolizálja, hogy testvér, fegyvertelenül jöttem. Érted, nem ellened. Úgy tudom, nincs is szabad fegyverviselés. De nem is az zavar, hogy a zsebedben stukkert masszírozol, hanem, hogy sohasem tudhatom, hány perccel ezelőtt túrtad ki az orrodat, vagy vakartad meg a seggedet. Nem mondom, néha, szertartásosan, tényleg bizalmi alapon, de mindennap? Erről ha leszoknánk végre... Kevesebbért haltak meg már többen. Aztán a puszi és az ölelkezéssel meg mi a baj, hát az pont nem a testnedvek cseréjét hivatott megoldani?

És a 7. pont mennyire életszerű, hogy hálló, csókolom, tüsszentettem. Legközelebb, ha köhögök majd faxolok is, pá! Szerintem is vigyázzatok magatokra, hátha lesznek még szabad választások.

Úgyhogy mindenki nyugodjon le a picsába, ki mihez nem ért, azt ne babrálja és ami ilyenkor ajánlatos, fogyasszatok elegendő alkoholt, azt kialusszátok, de a netes posztjaitok és kommentjeitek örökkétig megmaradnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése