2020/03/24

Szegény ember drónja: a dragón. Negyvenéves kisfiúk játékai.

"Úgy irigylem magát, úgy futkos mint egy gyermek" - egy irigykedő fölnőtt.


Popper azt mondta, hogy nem jó, ha maradékokat hagyunk különböző életkorokban, mert akkor nem tudjuk majd meghaladni ezeket az időket fejlődésben. De hát hol voltak a mi gyerekkorunkban drónok, meg sárkányok, mi? Zimbardo is csudálkozik, hogy hová lettek a férfiak? (Pedig aztán neki kellene tudni, mert ő záratta be s őröztette egymással őket. Zimbágó pls.) Ma már elég nagy közhely, hogy a nők férfiakká válása azt is eredményezte, hogy a férfiak megmaradnak gyereknek. Pedig csak annyi történik, hogy eljött a szabadság, s szült nekünk rendet, jó szóval is oktat, s játszani is enged. Lám,  a negyvenéves könyvelőt is (pedig egy könyvelőnél unalmasabb fölnőtt-sztereotípiát ki se lehet találni) szörnyű álmában a tudatalattija azért fingatja, hogy bulikázzon még, amíg teheti, pedig 50 éve még nem ilyen világ volt.

Na, ezt az intrót nem is ehhez a bejegyzéshez terveztem, hanem a drónoshoz, de a kis ELFIE azelőtt megdöglött, hogy bejegyzés készülhetett volna belőle, s azóta se vettünk újat. Így most drón helyett dragónt röptetünk.

Szóval a sárkány egy ORAO FEEL' R100, a kutya nem fizet a reklámért, sőt reklámmentes blog is vagyunk. Vannak sokkal profibb cuccok is, ez kezdő darab, olcsó is, meg lusta, de mi se vagyunk sárkánymesterek. 10km/h széltől felfelé lehet röptetni, de ha élményt akarsz, akkor ennél erősebb szélben vidd csak ki. Szélmérőnk nincs, a telefon 11-et írt 17-es széllökésekkel, és alig-alig boldogultunk.

Szegényember drónozós-setup tehát: kamerának ezt ragasztottuk fel a sárkány aljára, nem gimbal, hanem duct-tape, a távirányító pedig madzagos és nem FPV. Azon a sárkányröptetős szinten ahol mi állunk és egy ilyen semmilyen sárkánnyal a 19 grammos kamera jelenléte semmiben nem befolyásolja az aerodinamikát.

A felvételek szinte használhatatlanok voltak és nem amiatt, mert a Nap felől fújt a szél, hanem azért, mert ezen a kamerán nincsen semmiféle rezgéscsillapító és a sárkány pedig rázkódik, mint az istennyila. Olyan vágóképek nem készültek, amiből érdemes lenne videót vágni, de pár pillanatképet azért mutatunk. Nagyobb szélben majd megröptetjük az SJ7 kamerát is.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése