2022/08/29

Űrcsikló

 

Forrás

Grimpix izgatottan fogadott. 
- Az a vicc megvan, amikor a szőke nő, és három néger ülnek egy álló rakéta tetején, kilövésre készen? - szegezte nekem a kérdést vigyorogva.
- Hogy mivan? 
- Kis lépés ez az embernek, de nagy lépés az asszonyságnak! Ma kipróbálják az űrcsiklót! - újságolta. - Ha a meteorológusok el nem basszák ezt is.
- A micsodát? - döbbentem meg újra.
- Tudod, Izaura misszió! Még az évtized vége előtt asszonyt juttatunk a Holdra, nem azért mert könnyű, hanem mert... csak! Gondolom szerecsent, vagy meszticet, mert nagy a verseny, nehogy egy kínai nő legyen az első színesbőrű a Holdon. 
- Ez valami új netflixes szar?
- Dehogy, csak űrsétálni akar az űrnő. Van ilyen. Úgyhogy most már tűsarkú nyomok is lesznek a homokban, amivel lehet bosszantani a holdraszállást tagadókat. 

- Pedig az Apollo elég fasza, tökös kis űrprogram volt - mormoltam magam elé zavarodottan.
- Hát ez az, de Artemisz, a húga, nem csak meghódítja a Holdat, majd pár alkalom után lelép. Hanem Női Principátust hoz létre rajta, ahonnan majd sokkal hosszabban és mélyebben hatol az űrbe, mint amire az Apollo ványadt rakétái képesek voltak. 
- Mert ezek mivel repülnek?
- Valami űrsikosítóval, ami olyan lehet, mint egy szétnyitható,  illatos szárnyas oltár. Mint egy csillogó eperfagyi-kehely. - mondta átszellemülten.

Bekapcsoltuk a közvetítést, aztán Grimpix megszólalt,
- Ne aggódj, a mai kilövésnél még nem lesz leányság a fedélzeten, mert még nem tudták eldönteni, melyik szkafanderüket vegyék fel.
Megint hallgattunk egy sort, aztán:
- De akkor is a majom volt az első!
Csönd.
- Te, és vajon lesz Hermafrodité űrprogram is?

Nézzétek ti is élőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése