2013/07/17

Betépni vízeséstől...



...vízből rakétaként kiemelkedő kőoszlopok, szuszogó bokrok, sóhajtozó fák... ingyen és legálisan. Csak bele kell bámulni a lezuhanó vízbe. Aztán fél perc révülés után lassan lehet körülhordozni a tekintetet a tájon. Pár másodperc pszichedelikus élmény garantált. A dolog természetesen fiziológiai illúzió, egy perceptuális utóhatás. Nem is újdonság, minden normális kisgyermek gyakorlott ilyen téren. De minek racionalizálni. Élnek a kövek, mert bennük is erő szalad (Balaton) és kész.

Akik meg fölnőttek és a sok fontoskodástól elfelejtették, hogyan kell fénytől, forgástól, légzésvisszatartástól és még Isten tudja miktől beállni, mint a rajzszög, annak felelevenítésül le vagyon írva (Douglas Rushkoff-Patrick Wells: Ingyen betépni - Drogok nélkül ugyanazt!) .

Aztán csak óvatosan. Ha valakit emiatt beszállítanak az ambulanciára, s bekerül a hírekbe, ezt is betiltják majd, mint mindent, s kaphatsz vízeséssel való visszaélés miatt 3-tól 5 évig. Nem hiszed. Pedig de. 



5 megjegyzés:

  1. Ezt gyönyörűen megirta: szuszogó bokrok, sóhajtozó fák, gondoltam mindjárt az idő szavát is meghallja ;) és akkor sokkolt a perceptuális utóhatással.
    Nagyon jó helyen járt.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó, hol készült ez a kép?

    VálaszTörlés
  3. Ó ez a vízesés mindenki kurvája, a legelcsépeltebb útvonalon van a Retyiben. Szerintem mindenkinek van róla néhány giccsfelvétele. Nekem van vagy száz is, valami négy-öt alakalomból. Már az Utazásokban is posztoltam belőle, azt hiszem.
    Ennek ellenére mostanig nem mutatta meg mire képes... azt hiszem mégsem mindenkié. Lehet, ha mégis csak az enyém.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép! Szédítően szép!
    ...és jut eszembe, nem írtad a dombról lefele gurulást!

    VálaszTörlés