2021/02/11

És mindenki be fogja kapni!

 A covidra oltatni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem...

Neked mi jut eszedbe, amikor azt hallod, orvosoktól, hogy az oltás nem véd meg a fertőzéstől (csak a komoly megbetegedéstől), tehát a járványt nem szünteti meg és szórhatjuk tovább a betegséget, ezért továbbra is maszk, meg izé... Hmmm?

Forrás

Önreflexióra képtelen, képmutató társaság vagyunk. Nem, nem mások olyanok, hanem barátaink, családtagjaink, mi magunk vagyunk ilyenek. Hessteg maradjotthon úgy, hogy mi kikoslatunk. Mikor már nem bírunk otthon a gyerekkel, lepasszoljuk a nagyinak, akit ugye védeni kellene. A nagyi leszarja és a boltokban fosztogatja a lisztespultot. Elítéljük a karantén elől angliából, olaszból hazamenekülőket, mert hozzák a járványt, de biztos kontaktszemélyként még elmegyünk egyet a konditerembe, mielőtt lebetegednénk. Megszólítunk mást, ha nincs rajta maszk, aztán megnyalva számoljuk a pénzt. De itt vannak a taknyosan közösségbe járók, akik minél betegebbek, annál bújósabbak. Vagy éppen tagadjuk a szabadtéri maszkhasználatot, de ha rendőrt látunk, sunyítva felrakjuk. Tele pofával szidjuk azt, aki megszegi a karantént. Aztán kiderül, hogy suttyomban csináltattunk egy pozitív antitest tesztet, de neeem, mi nem is voltunk betegek. Erre van a tünetmentesség szabad-kártya, ha hétvégén kihevered a kovidot, ha senki se látta, akkor az nem is létezett. Aztán vannak az összeesküvés elméletesek, az oltással nyilvánosan pózolók, az oltás alól mindenféle betegségre hivatkozva kibújók és vannak a pult alól, soron kívül, protekciósan oltatók. És legtöbbünk azért valamennyire normakövető egyes dolgokban, csak éppen mindenkinek megvan a saját nyünyükéje, amiben nagyon nem.

Vegyük észre, hogy képtelenek vagyunk bármiféle szolidaritásra. De még egy normális együttműködésre is. Nézzünk vele szembe. Ne erőltessük. És mondjuk ki azt a zsigeri járványstratégiát, amit legbelül első perctől érzünk: #Kapjátok be, akkor hulljon a férgese! 

Forrás: csak úgy (be)kaptuk a neten :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése