2021/02/06

Facebook 3D kisokos

Én nem tudom, hogyha a Facebook nem hajlandó tudomást venni az Utazásokról, akkor mi miért veszünk tudomást a Facebookról, de ezt a dolgot kifejezetten csak ott lehet játszani.  

Nevezetesen azt, hogy csinálsz egy képet. Úgy értem, egyetlen kétdimenziós egyet, minden parallaxistól és mozgástól  mentesen, és azt a gépi tanulás térbe helyezi. Innentől meg illegetheted és billegetheted a telefonon. Ez nem azonos a másik módszerrel, amit PC-ről is lehet csinálni, amihez kell egy mélység-térkép is. Itt ugyanis a mélységet a gépi tanulás, mesterséges robotizé alkotja meg a sima két dimenziós képből. Hol jobban, hol gyengébben és van amikor egyáltalán, mindenesetre semmilyen beleszólásod nincs a térbeli interpretálásba (a másik módszernél ezt a mélységtérképpel valamennyire szabályozhatod)

A howto viszonylag egyszerű: simán posztolsz egy képet, amit miután betöltött, felajánlja a 3D lehetőséget (Make 3D). Ha ezt a lehetőséget nem látod, annak sokféle okai lehetnek, például nem hordozható eszközről próbálod, nem a legfrissebb Facebook App-ról próbálod (Facebook Lite, stb. nem viszi). Az is előfordulhat, hogy a lehetőséget engedi, de nem hajlandó létrehozni a 3D képet (Unable - hibaüzenet). Ebben az esetben nálunk az Android (MIUII 12.0.12.) frissítése volt a megoldás. De találtunk egy olyan összeesküvés-hívő leírást is a neten, hogy csak egy bizonyos facebook csoportba feliratkozás után válik elérhetővé a lehetőség. Mi ezt olcsó marketingfogásnak tartjuk, enélkül is sikerült nekünk. 

Az eredmény nem bejósolható, vannak képek amiből tökéletes 3D élmény készül, de itt úgyis az a lényeg, hogy az emberi szem mélységfelbontása sokkal megengedőbb, pláne telefonon nem bogarászod meg közelről, hogy minden hajtincs a helyén van e. Próbáltuk mindenféle képpel, de leginkább a portrékra van betanítva a robot, tájképeknél eléggé mellé tud nyúlni. 

A módszernek egy leírását itt találjátok, de nem egy könnyű olvasmány. Egyszerűbben itt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése