2021/08/06

45 fokos hajlam?

- Te szereted a gyerekeket? - ezzel a kérdéssel fogadott Grimpix egy este. 
- Hát tudod, kicsik, büdösek, mindenféle betegséget terjesztenek. És bár végtelenül ostobák, cserébe elképesztően erőszakosak. 
- Egyet azért vállalhatnánk mi is. - mélázott el Grimpix.
- Tömbházban? Normális vagy?
- Miért? A gyermeksírás nem hallik az égbe! - ellenkezett Grimpix
- Az lehet, de a betonban jobban terjed, mint az ütvefúró, meg a flex hangja. 
- De olyan cukik!
- Tartsunk inkább kismacskát! - javasoltam. Az nem úgy trappol a lépcsőházban, mint egy megriasztott ménes. Felengedhetnénk a kanapéra is, mert nem szarna a kárpitra- próbáltam meggyőzni.
- Te is kismacska lennél, ha anyádék is kismacskát akartak volna. - vetette közbe hűvösen Grimpix.
- És úgy talán nem is lennénk 8 milliárdan. Ráadásul én is legalább két embernek számítok az öko-lábnyomom alapján, pedig igyekszek úgy élni, hogy érezzem, kicsit szorít a cipő.
- Szeressen téged a cápa! - bosszúskodott Grimpix. De nem fejezte be a kérdezősködést.

Jurassic, Jurassic, mesebeli park :)

- Na jó, de kik a pedofilok? - Akik nem szeretik a gyerekeket? - folytatta Grimpix. Innen rögtön megértettem, hogy Grimpix megint internetezett. 
- Nem Grimpix, a vicc szerint, akik nem szeretik a gyerekeket, elnyomják és megalázzák őket, azok a pedagógusok. De tudod, hogy nem minden pedagógus olyan, akad közöttük is pár rendes ember. A pedofilok meg különben is pont, hogy szeretik a gyerekeket.

- Jobban elítélik az emberek azt, aki simogatja a gyermeket, mint aki pofozza? Az miért baj, ha szeretik? Nem jól szeretik?
- Dehogyis. Ha önző módon szeretünk, az nem jó. Amikor a szeretetünktől a másiknak rosszabb lesz.
- Ezt a felnőttek egymással nem csinálják?
- De csinálják, ráadásul a szociális, kulturális környezettől is függ, hogy éppen milyen az elfogadott szeretet
- Az is önző szeretet, amikor beíratod focira a gyereket, mert neked nem sikerült a focikarrier?
- Általában nem az olyan szülőket hívjuk pedofilnak. A foci amúgy is inkább olyan buzis dolog - tűnődtem el - és az teljesen más, mint a pedofilia. 

- Más? Azt hittem, az ugyanaz. Akkor ki a pedofil? - éreztem, hogy ezt a témát már nem lehet megúszni Grimpixszel, megadóan sóhajtottam:
- Van, aki szerint már az is elég, ha két ember között nagyon nagy a korkülönbség. De ezekre külön szavaink vannak, mint például a cukrosbácsi meg a puma. Akik lehetnek megbecsült producerek, híres költők is, vagy csak simán vagyonosak is. Ezek ugyanis növelik a vonzerőt. Az emberek cikinek tartják ezt, de titokban irigykednek rájuk. 
- Még mindig nem értem - folytatta Grimpix.
- Na jó, tessék: akkor pedofil valaki igazán, ha gyermekekkel szexel. - böktem ki.

Grimpix szeme elkerekedett az ámulattól.
- A gyermekeknek nem szabad szexelni, meg szerelmeskedni? 
- Dehogy szabad. Én például amikor szerelmes levelet rajzoltam az oviban Szendikének, az óvónő elcsípte és nyilvánosan megszégyenített a közösség előtt, ahol finoman fogalmazva, addig sem én voltam az alfa. Ezek után Ellának, aki már legalább 18 volt, már nem is küldtem el a szerelmes rajzomat, pedig ellovagoltunk rajta a naplementébe.
- Heterónak lenni ciki volt a te gyerekkorodban? - kérdezte Grimpix.
- Akkoriban bárkit felszoroztak bárkivel. És annak annyi is volt. Érezni volt ciki. 
- És a felnőttek csak úgy belepofázhatnak a gyerekek érzelmi életébe?
- A felnőttek mindenki más életébe szívesen belepofáznak. Ha csak egymással játszanak a gyerekek, akkor a prűd szülők megpróbálják lebeszélni a doktorosdiról. Meg azt is mondják, hogy az csúnya dolog megnézni Juliska csúnyáját és ugyanúgy tilos, mint ahogy fára mászni és pocsolyába ugrani.
- Pedig mindenki tudja, hogy ezek a legjobb dolgok. - mondta Grimpix.

Dirty Disney

- Meg, hogy a Jézuska szomorú lesz, ha magával játszik a gyerek. De ha a gyerek nagyobb, mondjuk már 13-14 éves, akkor sok szülő legszívesebben lepofozná a lányáról a legénykét a kapualjban. Ilyenkor már nem a Jézuska szomorú, hanem az egész család, hogy a lányuk egy büdös kurva. Meg mit szólnak a szomszédok. 
- A felnőttek irigyek?  - próbált tőrbe csalni Grimpix. - Mintha az nem lenne elég pályanehezítés a fiataloknak, hogy egyrészt azt se tudják mit kell csinálni, de ráadásul az sincs ahol?
- És persze legtöbbször az sincs akivel. Közben meg akkora indulat van bennük, amit a felnőttek már régen elfelejtettek. 
- Csak azért mondod ezt, mert neked nincs gyereked! - vetette közbe Grimpix.
- Ja, ezt hívják objektív véleménynek. - válaszoltam.

Forrás

- És akkor a felnőttek sem szexelhetnek a gyerekekkel?  - tért a lényegre Grimpix. - Akkor legalább az egyikük tudná, hogy mit kell csinálni. Sok problémát megoldana.
- Isten őrizz! A mi kultúránkban főleg ők nem. Bár sokféle korhatár létezik, de mindig jó óvatosnak lenni.


- S akkor a csecsemőket szoptatni miért szabad? Nem attól traumatizálódtatok és függtetek rá a női mellekre egy életre? Pedig mennyi egyéb érdekesség volna még a világon, csillagászat, költészet...
- A szoptatás az első táplálékforrás és az anya-gyerek harmonikus kapcsolatának egyik alapja. 
- Bármeddig lehet szoptatni?
- Hát egy éves kor után gyanakodva nézik az ilyesmit az emberek. 4-5 éves gyerek esetén meg már kifejezetten rosszallják.
- De tudod, volt az a dokumentumfilm, amit én nem nézhettem. - emlékeztetett Grimpix.
- Ja, felnőtteket már megint lehet. - pironkodtam.

- Az apák is szoptathatnak? 
- Na ők aztán végképp nem. 
- Miért, nekik nincsen elég tápanyaguk?
- Éppenséggel volna. De az állatvilágra sem jellemző. Talán a korai fogzás miatt. 
- Táplálékkiegészítőnek sem? Az apa-gyerek harmonikás kapcsolat nem fontos?
- Ők nem és kész! Emlékezz csak az eredetmítoszra, a harmadik olaszt az apafarkas szoptatta, s látod, hogy annak is mi lett a vége.

- És a családon belüli szájrapuszi a gyerekkel normális dolog?
- Az semmi, van ahol  Jaj, egyem meg! felkiáltással harapdálják és puszilgatják a tisztába tett gyerek rózsaszín valagát. Hát nem meg kell zabálni?  Van család, ahol ez is belefér. 
- És  a családon belüli nudizmus traumatizálhat? - folytatta Grimpix.
- Én egyszer láttam nagyanyámat pucéron kirohanni a fürdőből, és csak azt csodáltam, hogy nem csípi oda neki a kredencajtó. Azért ez még nem trauma.

Forrás

- De azért a gyerekek elől jobb eltitkolni az életnek ezt az oldalát, nem? 
- Pont ezért találták ki a gyerekek a leskelődést. Aztán a 80-as évek vizuálisan ingerszegény állapotában, a szülők által néha hazahozott, kölcsönkapott német divatlapokban mi sose a kisvasutat néztük, hanem a fehérneműs képeket, mert némelyik csipkebugyi átlátszott. És nem kellett sokáig keresni, mert mindig oda nyílt ki legkönnyebben. A gyermeki lélek bármit képes megragadni a szexuális érése folyamán. Ha fogékony rá, észreveszi a tevepatát a bikinis üdítő-reklámban is. A reklámokkal meg ez a legkisebb baj. 
Grimpix megint pofákat vágott.

- Na jó, de akkor mi az a zaklatás - vetette fel  - ugye csak felnőttek lehetnek zaklatók? 
- Dehogyis. Egymás között is csinálják a gyerekek, már egészen kicsi kortól, verik, alázzák egymást. Ez a bullying. Akár szexuálisan is. Alsó tagozatban ilyen volt a mi időnkben a bugyilátogatás. Remélem kiment a divatból, én sosem vettem részt benne, de lehet csak azért, mert gyáva voltam hozzá. De voltak lányok, akik azért szenvedtek, mert az ő bugyijukat senki se látogatta. A gyermekek világa nagyon sötét, barbár világ. És néhány  felnőtt benne ragad.
- De azért a serdülőkorral legalább javul a helyzet? 
- Nincs elkeseredettebb és ugyanakkor gyámoltalanabb szexuális ragadozó, mint egy tizenegynéhány éves fiú.  Egy papírtigris az esőben, aki mindig elázik. Egy életveszélyes kobrával összezárt szakképzetlen kígyóidomár. Mindegyik potenciális zaklató a mai norma szerint. De a lányoknak erre van pár csodafegyverük, amivel instant kasztrálni tudnak, ilyen például a mitbámúsz,  a jóje ne nyúkáj, me megmollak! vagy a hülyevagy? nefogdoss!

Dirty Disney

- A lányok mindig elutasítók?
- Dehogy, hetedikben budipapírral gazdagon kitömött nadrágban vonultunk be páran a nyolcadikos lányok hálójába egy táborozáskor. De amikor kéjesen felénk markoltak, sikoltozva, egymást letaposva menekültünk ki az ajtón. 

- S téged zaklattak gyerekkorodban? Rontottak meg? - szegezte nekem a kérdést Grinmpix.
- Ha engem 14 éves koromban a harmincas szomszédasszony berántott volna az ajtón és jól megcsinál, az nem megrontás lett volna, hanem megváltás. De fölöslegesen pislogtunk rá, mi, apró hangyabikák, nagy kéjsóvár bociszemekkel. Ki tudja, ma milyen ember lennék, ha az akkor megtörténik? 
- Talán még lehetnél egy szociopata politikus is. - vetette közbe Grimpix.
- Vagyis egyáltalán nem mindegy, hogy egy sör és hagymaszagú, ötvenes, pocakos Bélabá, pörköltszaft-foltos trikóban a zaklató, vagy egy  fiatal, izmos tornatanár. Vagy egy fiúzenekar frontembere. 
Grimpix megvetően nézett rám:
- Te tiszta beteg vagy. 
- Hát tudod ez is kulturális. Voltak társadalmak, ahol teljesen elfogadott volt a fiatalok beavatása. És nem feltétlenül hetero kapcsolatban. Ókori Görögország, megvan? 

Breakfree

- És az milyen műtét, ami nem átalakító? Ugyanolyan leszel, mint előtte? Annak mi értelme? 
- Hát valóban sokan vitatják ezeknek a műtéteknek az értelmét. De a nemátalakító az pont, hogy de átalakít. Tudod, a micsodádat. Másmilyenné. 
- Jú, ez olyan mint átbújni a szivárvány alatt? - értette meg Grimpix a lényeget.
- Olyasmi. Csak ez utóbbi lehetetlen, az előbbit meg sokan ellenzik, mert szerintük az ember nem döntheti el, hogy milyen nemű szeretne lenni.
- Miért? - ez úgy tűnt, betalált Grimpixnél, mert a mai napig se tudjuk biztosan, hogy Grimpix valójában milyen nemű. 
- Mert úgy gondolják, hogy a természet már eldöntötte. Vagy az Isten.
- És ha valaki csúnyának születik? Nyúlszáj, rejtett heréjűség, farkastorok, csípőficam? Ezeket is úgy kellene hagyni, ahogy a természet adta?
- Ó Grimpix, az emberek többsége nem gondolkozik ennyire komplexen. 
- Akkor mégis eldöntheti? - kérdezte végül reménykedve.
- Hát miért? Ki más döntse el? Nekem kellene eldöntenem helyetted? - kérdeztem vissza.
Sokáig hallgatott. Aztán:
- A körülmetélés  is ilyen nem átalakító műtét?
- Nem pont ilyen, de végül is átalakít. A világ férfilakosságának egyötödét érinti, és százmilliós nagyságrendben nőket is. 
- Aszta, ezt is annyira népszerűsítik az oviban?
- Nem. Meg se kérdezik a gyerekeket erről. 
- Ez olyan, mint amikor a kutyusok fülét olyan cuki hegyesre vágják?
- Hát igen, de itt nem a fülét vágják. És tudtad, hogy sok helyen direkt érzéstelenítés nélkül csinálják, nagy családi körben?  
- Hú, akkor a körülmetélés egy csoportosan elkövetett, csonkítós-bdsm swinger-pedo-gangbang? 
Nem akartam rákérdezni, honnan ismer Grimpix ilyen szavakat. Így egy darabig hallgattunk.
- De mégis hány transz műtét van a világban?
- Nem tudom, de a mellplasztika mellett eltörpül a számuk. Amiről szintén leginkább azoknak van lesújtó véleménye, akiknek semmi közük hozzá, mert se azzal, se anélkül nem jutnak hozzá azokhoz a mellekhez.

- Na jó, de mi van a vécékkel? Akkor honnan lehet tudni, hogy ki hova mehet be?
- Hát erre az lenne a megoldás, ha a vécék koedukáltak lennének. A fülkében úgyis magad vagy, akkor meg nem mindegy?

Kertész - A latrinán.

 - Na és akkor mi van a sporttal? Azért ott mégiscsak számít, nem?
- Nem tudom Grimpix, mi nem nézzük a sportot, hanem csinálni szeretjük. Ott nincs jelentősége, mert sose azért sportoltunk, hogy nézzenek, maximum a lányok. Ha valakinek fontos a show, meg a pénz, az találjon ki erre egy besorolási megoldást.

Erős nő - South Park

- És a személyi igazolványba, szerinted, elég a két nem? Vagy kellene több is?
- Szerintem az államnak semmi köze, hogy mit hordok a nadrágomban. 

- És tényleg vannak szakmák, ahol több a pedofil?
- Ez is egy tengely, aminek az átellenes végein vannak az igazán durva molesztáló pedofilok, akik megőrülnek a gyerekekért, másik oldalon meg azok, akik megőrülnek a gyerekektől. A szélsőség veszélyes. Mint Citrombá, aki tejesüveggel dobált meg rendszeresen. Na, róla tudtuk, hogy nem pedofil, de ettől még nem akartunk a keze közé kerülni.. A többség valahol fél úton van. De bizonyos szakmákhoz egyik oldalhoz közelebb kell állni, más gyerekét elhivatottság nélkül nem könnyű szeretni, mikor még tolerálni is nehéz. Vannak állatfajok, ahol gondozzák egymás kicsinyeit, de olyanok is vannak, akik elpusztítják. Mindkettőnek van evolúciós értelme. 
- És a papokhoz miért kell hozzájuk engedni a kisdedeket
- Ennek is hatalmas irodalma van, de alapvetően a kereszténység az elfojtásra játszik. És annak nem mindig van jó vége. 
- Úgy érted elfojtás helyett érzékenyíteni kellene, akár már az óvodától? Felvilágosítani, s akkor hátha kevesebb lesz a pedofil zaklató is? Nem veszélyes az érzékenyítés?
- Dehogynem, veszélyes! Minket román történelemmel, nagy dák királyokkal meg kontinuitással érzékenyítettek egyszer 5-6 évesen és képzeld, arra a napra román lettem. Alig jelentettem ezt be otthon, már utáltak is a magyarok, még sírt is anyám, hogy a fia román lett. De másnapra kialudtam. 
- Na jó, de azért nem drag qeen lettél, csak román!
- Hát az a székelyek szemében ugyanaz. De anyám cipőjét is felpróbáltam. Sőt paposat is játszodtam, meg rendőröset, meg katonásat. És egyik se lett belőlem, szerencsére.
- Akkor nem is veszélyes, ha a gyerekeknek mindenfélét megmutatunk? 
- A gyerekek utánozó majmok. Bármire rákapnak és ugyanolyan hamar rá is unnak. Biztos van, aki  visszaélne ezzel, de megmutatni mindent, ami az élettel kapcsolatos, minden korosztálynak a saját értelmi szintjén, szerintem alap.  Lehet ha végre felnőne egy olyan generáció, amelyik nem üti bele az orrát más emberek dolgába. Se jobból, se balról.
- És mi van ha divat lesz a melegségből? És az ingadozók is kedvet kapnak?
- Mi lenne? Vannak ennél pusztítóbb divatok. 


- És hogyhogy a melegek elhatárolódnak a pedofiloktól? - kérdezte aztán Grimpix.- Lehetnének szolidárisabbak. Nekik igazán tudni kellene, milyen szopóágon lenni. - humorizált Grimpix.
- Az semmi. Azt látnád, ahogy a pedofilok hogyan határolódnak el a melegektől!
- Kikre gondolsz?
- Például az a sok homofób 30-40 feletti kvázi-pedofil férfi, aki naponta hülyét csinál magából a tizennégy-tizenöt éves csajok utáni szemguvasztással, füttyögtetéssel, beszólogatással. De közben büszke konzervatívok akik megvetik a melegeket. Mármint a férfi melegeket, mert a leszbikusokkal semmi bajuk nincs. 
- Ezek a suttyó nyálcsorgatók is mind pedofilok? - csodálkozott el Grimpix.
- A korhatárokat figyelembe véve simán. De szerencsére a legtöbbjük nem tesz semmit, csak pettingelnek a gondolattal. 
- Ez olyan, mint a gondolatbűn? Ez ugye csak disztópia, és a gondolatbűn nem is létezik?
- Hát de, a keresztény kultúrában sokféleképpen lehet bűnt elkövetni, gondolattal, szóval, cselekedettel sőt mulasztással is.
- Gondolattal, szóval cselekedettel? - tette máshová a hangsúly Grimpix 
- Ezt csak ők gondolják így, szerencsére - mondtam. - Ez maga az elfojtás.
- Hát nem az a lényeg, hogy ártunk e másoknak?
- Csakhogy az emberek szeretik bántani egymást.

- De ha a pedofília és a homoszexualitás nem ugyanaz, miért félnek az emberek a meleg-propagandától? 
- Általában azok félnek, akik maguk is meg akarják szabni másoknak, hogyan éljenek, emiatt feltételezik, hogy alkalomadtán nekik lesz megtiltva egy s más. Két szűk, egymásnak feszült erőszakos tábor miatt most mindenki ideges. 
- Amit összenyomnak, kiszélesedik, amit gyengítenek, megerősödik? - idézte Grimpix - És a gyerekek akkor nincsenek is veszélyben?
- De, a gyerekek nagy veszélyben vannak. Mindent felélünk előlük. Képmutató társaság az ember, az nem zavarja, ha pár évesek halálra dolgozzák magukat veszélyes hulladékbányákban a világ túlsó felén. Vagy éheznek, nem jutnak oktatáshoz, egészségügyi ellátáshoz a cigánysoron. Az sem zavarja őket, ha ki kell bombázni sokgyerekes családokat a házaikból. Mélyszegénységbe születni teljesen rendszerkonform, az bezzeg nem traumatizál. 
- Most relativizálsz? - kérdezte gyanakodva Grimpix
- Igen, a gyerekbántalmazás nem csak szexuális lehet. Sok felnőtt anélkül is el tudja cseszni az utódaik életét. De a társadalom is el tudja cseszni egész családok életét. 
 - Ezért kell az államnak már valamit csinálni, nem?
- A hatalom-technika nem a gyerekek lelki épségéért aggódik, hanem a társadalom hergelésére játszik. Egymásra csibészeltetésére, rasszra, nemre, társadalmi osztályra, bármire, mikor mi a legalkalmasabb. És az emberek igénylik is ezt és nem a politikusaikat küldik el a francba, hanem egymást. 


- És az igazi áldozatokat ki védi meg?
- Sem a világi, sem az egyházi hatalmi berendezkedés nem kifejezetten alkalmas erre. Többnyire civilek szoktak tenni ezt-azt, de ők kevesen vannak.
- De legalább a zaklatók nyilvános megbélyegzése segít megelőzni a következő eseteket?  
- Erről nekem a metoo jut eszembe, amit pár éve a másik oldal rendezett. Az érvénytelen hisztizaklatások rivaldafénye nem nagyon segített az igazi áldozatoknak. És láttuk, hogy a megbélyegzésnek is lehetnek ártatlan áldozatai. Most úgy tűnik a másik oldal is elirigyli az áldozati szerepet és emelt egyet a téten. De nem hiszem, hogy konzultáltak volna áldozatokkal és szakemberekkel.

- És én hány éves is vagyok? - kérdezte ravaszul Grimpix és éreztem, ahogy nekem feláll a szőr a hátamon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése