2011/11/28

Rejtett képek - vízjelek

Véletlenül találtam erre a játékra az interneten, van hozzá célprogram és Photoshop-leírás is. Sajnos muszáj volt kipróbálni. Csakis Internet Explorerrel működik, és csakis teljes méretben (kattintsd meg a teljes mérethez). A 6% Linuxos látogatómat arra kérem, jelezzen vissza, ott működik e. Vízjelnek is hívják kissé méltatlanul, de persze a vizes képek csak allúziók. Ez már majdnem szteganográfia. Kijelöl, vagy Ctr+A. Ennyi.

Mit látsz ha kinézel a vizes ablakon?
Miért nem tanácsos pocsolyába lépni?

Ez nem vizes kép de vigyázz. Miért ne nyúlj a lánchoz?

5 megjegyzés:

  1. :) Cseles vagy nagyon!
    Első kettőre banális választ tudnék adni csak, de a láncos képnél már tűnődtem... Kígyó lapulna a gombolyagban? És még jobban meglepődtem, mikor rájöttem: életveszélyes hozzányúlni és nem kígyó miatt!
    Hanem -a láncos képnél-, ha lementem, az ikon mutatja a rejtett képet, míg rákattintva megjeleníti normál méretben a láncost. Ez volt a terv?

    VálaszTörlés
  2. Nem világos számomra, hogy akkor végülis láttad e a rejtett képeket? :) Csak a fent leírt feltételek mellett látható PC-n (lásd boldos szövegek).

    VálaszTörlés
  3. Bevallom, előbb nem követtem pontosan az utasítást (nem kijelöltem, hanem lementettem a képet) és a fent leírt eredményt láttam. Most pedig bötűről-bötűre szót fogadtam, és így sem tudom, mit kéne látnom ha kinézek a vizes ablakon (nem tudom nagyítani a képet). De a pocsolya az áramutést, a lánc meg vicces módón gázmérgezést okozhat :)
    Ügyes!

    VálaszTörlés
  4. Az elsőt én sem tudtam nagy méretben megnézni sem IE-ben sem Firefoxban(ebben internetezek mindig csak van IE is). A harmadiknál el sem tudom olvasni amit a vízjelen ír csak annyit hogy "atentie". A másodiknál látom a dupla keresztet a háromszögben és valami rácsozatfélét a képen. Persze az alapképet is látom mindegyiknél...:-)

    VálaszTörlés
  5. Szentigaz, én már sose tanulom meg kezelni a bloggert. Az első tényleg nem akart működni, de meggyógyítottam. Ja igen a lánc az gáz :) de nem voltam erőst kreatív állapotban, mert bosszantott, hogy nem akart összejönni :)

    VálaszTörlés