2023/12/28

Dendrit akrilból 1.

Ha értenénk a fizikához, akkor pontosan meg tudnánk mondani, hogy ez a jelenség pontosan hol metszi a felületi feszültség és a folyadékdinamika témakörét, amiről már többször is volt szó az Utazásokban. 


De valami olyasmiről van szó, hogy kezdetben a festék tölti ki az üveglapok közötti rést, de amikor ezt a rést növeljük (szétválasztjuk az üveglapokat), a festék bár szeretne az üveghez tapadni, de önmagához is, aztán előbb-utóbb a levegő beáramlik és összehasogatja a festék tömegét. Vagy valami ilyesmi. 


Cohesive-Dendritic-Painting egy jó keresőkifejezés arra, amikor két fólia, vagy még inkább, két üveglap közé préseljük a festéket, majd szétválasztjuk. Leginkább akrillal csinálják, de érdemes mindenfélével kipróbálni. A lényeg nagyjából ennyi, ha papírt is akarsz nyomtatni belőle, akkor a Dendrtic-monoprint kulcsszót is lehet használni, de gyakorlatilag mindenki ugyanazt permutálja az interneten. Egyenletesen felvitt festékhez én hengert használnék, hogyha lenne, de így csak egy bankkártyát, ami alig ad jobb eredményt, mint az ecset. 






















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése