2024/02/26

Made in China


Mi történt az elmúlt évtizedekben? A kínai az új román? 40 éve, ha valamire azt mondtuk kínai (pl. kínai toll), az már majdnem olyan volt, mintha japán lenne. Persze, tudom, a tőkések mindent kiszerveztek a kommunista Kínába, az meg így hekkeli meg a kapitalizmust, hogy minden mocskot elad nekünk. És mi megvesszük, mert valójában nem burzsik vagyunk, hanem prolik.

Szóval van az az ND-szűrő, ami gyakorlatilag két polárszűrő egyetlen foglalatban, így egymáson elforgatva ND2-400 között szűr, ami olyan 8,5EV lefedettség ehet. Lehetne. Csakhogy ez a szűrő már pár ND környékén elkezdi formázni a nagy X-et. 


Gyakorlatilag olyan ND16 (4-5EV) után már láthatóvá kezd válni a peremsötétedés, ND64 környékétől felfelé már használhatatlanná téve a szűrőt. Szóval a nagy pofájuk megvan, hogy ND400, csak azon már akkora nagy fekete X van a kép közepén, amit már érdemes lett volna a forgógyűrű blokkolásával elérhetetlenné tenni. Na, de mindezt fél dollárért?

Hát hogyha a Kínai Néphadsereg is így van felszerelve, akkor nem csodálkozunk, hogy nem merték megtámadni eddig Tajvánt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése