2021/11/23

Wolfwistle - Füttyögtetni márpedig nem parasztság, hanem egy szkill

Én nem tudom, hogy mivel töltöttük az óvodáskort, lehet ha irtó fontos dolgokat tanultunk meg, növekvő sorban állni, hátra tett kézzel szépen ülni a kicsi valagunkon, lakatot tenni a pofánkra, meg ilyenek, de hogy fütyülni nem tanítottak meg, az kurvaélet. Pedig a fontossági sorrendben ez is ott van, ahol a cipőmegkötés, csukott szájjal evés, seggtörlés, állva pisilésnél célratartás és társai. Alap testirányítási képességek. Mondjuk az helyes, hogy a kétujjas és négyujjas füttyögtetést nem kifejezetten a seggtörlés után tanították, tekintve, hogy a helyes kézmosást tavaly, 43 évesen kellett megtanuljam az államtól, a Covid kapcsán. De a kéz nélküli módszereket simán lehetett volna tanítani. Most az állam én leszek és megtanítom magam fütyülni. Mindenre. 

Szával kézi okarina megvan? Egykezűek, bocsi, de nincs kéz, nincs kézi-okarina se. Ezt már tanulni kell, bár nem kell bele semmi rezgő cucc. A tenyérből formált rezonátorkamrának tökéletesen zárni kell, az ujjak között nem szökhet a levegő, az egyetlen befúvó nyílást a két hüvelykujj között meg úgy kell megfújni, mint ahogy a sörös üveget megbúgatod (Heinholtz rezonátor). Csak itt felül fújsz (köröm és bütyök között) és alul hagysz helyet a távozó levegőnek. Ha egyszer sikerül, onnantól ráéreztél, mindig menni fog, mint a biciklizés. De biciklizés közben ne csináld, inkább fogd a kormányt. 

A nyáron sikerült valamennyire megtanulni a négyujjas illetve a kéz nélküli füttyögtetést is. A kétujjas és egykezes kétujjas még egyelőre nem megy sajnos.  Pedig sokan a mai napig használnak füttynyelvet, bár a videót azért nem hisszük el maradéktalanul.

Ez olyasmi lehet, mint a mi kultúránkban a hűgetés, ami sok évvel ezelőtt futott egy mém-kört. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése