2023/03/30

Transzcendens kimatika -2

Hogyan legyünk boldogok?
- Nem ez a kérdés
Boldognak lenni
Nem valódi érzés 
(Sziámi)

Én valahol megértem, hogy a kimatikától sokak számára, egyetlen lépésre már a szakrális geometria van (például a templomok rozettái). Az éltető és ártó, transzcendens frekvenciák hatásai erre az árnyékvilágra, már vastagon az ezotéria domíniuma is. Pedig léphetnénk a nyomdászat moire-rozettái felé, vagy a matematika felé egy lépést, mondjuk Penrose mandalái irányába. Mégis most a negyedik irányba lépünk egyet, a mesék archetípusai felé, hiszen minden összefügg mindennel. 

A hős, mellén érdemrend, vagy király maga előtt tartott országalmával. Esetleg Jézus, aki köztudottan kívül hordja a szívét, hogy jobban beragyogjon a szeretete. Vagy a sámán, fején szarvasos díszével, mintha most készülne fogadni a Kapitólium kapitulációját. A táltos. Fehérlófia. A Kisherceg.  Vagy egy levitáló jógi, vagy maga a Sziddhártha. Whatever.


 Azt hihetnénk ezek teljesen más figurák, pedig nem. Egyazon rezgés, egyazon archetípus különféle emanációi az epigenetikus kollektív tudatalattiból. Csak tudnám, hogy miről beszélek... Inkább mutatom a hős útját a vaginációtól, a Világot tartó teknősbékán keresztül az emberré válásig. 

Ugyanebbe a sormintába illeszkednek hősünk kis barátai is, ahogyan Jézus tanítványok után ered és rátalál megbízhatatlan cimboráira, Fanyűvőre, Kőmorzsolóra és Vasgyúróra. 




Vagy Fehérlófia elvtársai is, például a Júdás, aki 30 ezüstért elárulja és rádobja a kötelet hősünkre, az Alsó Világba. vagy Péter, aki kakaskukorékoláskor háromszor is elárulta, a három, a hat, meg a tizenkétfejű sárkánynak.

Egészen másfajta rezgései vannak a gonosz karaktereknek. Például mikor Jézust a pusztában megkísérti a Hétszünyű Kapanyányi Monyók. Vagy a Fehérlófia ellenfele, az ördög, aki arra akarja rávenni, hogy kásává változtassa a követ, de végül az ő hasáról eszi meg a kásájá a hős.

Megint más a vibeja azoknak az alakoknak is, akik segítik a hőseinket, ilyen például az angyal, aki felhozza Fehérlófiát az Alsó világból, de cserébe az ő testét és vérét kéri áldozatnak, vagy a Griffmadár, akinek a hátán, feltámadása után, Jézus felment atyjának jobbjára, ám félúton combjából eteti meg szállítóját. 


Na így. Minden mindennel. De hiszen tudjátok.

4 megjegyzés:

  1. Mesés!
    Minden mindennel, minden mindenkivel, mindenki mindenkivel, mert minden Egy(nem duplagyével)... Hiszen tudjuk.

    VálaszTörlés
  2. MIcsoda mondatok! Beletört az agyam: "Egyazon rezgés, egyazon archetípus különféle emanációi az epigenetikus kollektív tudatalattiból."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyakorlatilag ez a mondat egy kapu a Masik Vilagra, itt kimegy a bokaja az agyadnak, igy mar nem tarthat veled a tulso oldalra :D

      Törlés