2011. aug. 5.

Re-cycle, bicikli-örömök

Az ezerszer feldolgozott ócfalvi kerékpár-telep.

Valaki karácsonyi ajándéka. Valaki ezzel nyert az oviban a háromkerekű versenyen harmadik díjat. Valaki egész évben jól tanult, hogy nyáron megkaphassa. Valaki zsebpénzéből kikuporgatott bringája, valakinek első biciklije, amivel megtanult két keréken esni... Valaki a külföldi rokonától kapta s az utca irigykedve járt csodájára. Valaki örült, ha kölcsönkapta és tehetett vele egy kört. Van köztük olyan, amin egy utca gyerekcsordája tanulta meg a kétkerekezést. Kontrafékes, fék nélküli, lánc nélküli, sárvédős, láncvédős, krosszosított, dukkóval lefújt, segédmotoros, biciklicsengős... Az első biciklitúra igáslova. Van aki ezzel járt egy életen át a gyárba és haza. És van akitől ellopták és meggyászolta. És van aki csak levitte a pincébe és megfeledkezett róla.
Mind ide kerülnek. Rétegekben feküsznek kerékpárjaink, ahogyan majd elfekszünk mi is a föld rétegeiben. Mi, akiknek valaha bár egyszer, egy bicikli örömet okozott. Bicikli-örömet.


„Te azt állítod, két kerék.
Én másban látom a lényegét,
nem az anyagban. Más a fő:
– figyeld! – a mozgató erő.“

6 megjegyzés:

 1. Na és hány kerék van a felső képen?:)

  VálaszTörlés
 2. Hát én már azt se tudom, eddig hány biciklikerekem volt életemben... De a második és harmadik biciklimet pont itt vettem :)

  VálaszTörlés
 3. Hehe, te is felfedezted :D (http://fuloplorant.blogspot.com/2011/04/ooooolimpia-te-reszeg-d.html)

  VálaszTörlés
 4. Engem bezzeg nem eresztettek be. Az útról kellett. Baj van a kommunikációmmal.

  VálaszTörlés
 5. Egész jó sorit csináltam filmre (6x6) csak nem tudok vele mit kezdeni :D.

  VálaszTörlés