2020/07/07

Szia -száomi - miui

Hitler óta nem elegáns faji alapon megítélni népeket. Mert minden individuum észak-fok, fennség, idegenség, de azért az általánosítás annyira emberi dolog, hogy nehéz levetkőzni.  Szóval értem én, hogy az egyes kínai nem hibás, de azért másfélmilliárdnyi felelőssége csak van abban, hogy mit képvisel Kína. Gazdaságilag, politikailag, kulturálisan. Pont ahogyan én is hibás vagyok abban, hogy mi vagyunk a Balkán seggén a bibircsók. 
Forrás

Szóval ezek a kínaiak az utóbbi időben többször is kihúzták nálam a gyufát. Hát még a szemük se áll jól. Én meg az elmúlt pár évben bevásároltam egy csomó hülyeséget tőlük, és hát olcsó cuccaik vannak, meg minden, de minden egy kicsit olyan... kínai. Na, pont így lett egy kínai telefonom is. A koreai után. Az se fix társaság mondjuk. Ugyanúgy áll a szemük, na, meg azért Észak-Koreainak lenni is sokkal cikibb lenni, mint románnak. 

Szóval én nem tudom melyik telefonos gyártó kezdte, talán a Huawey, hogy nem elég egy kamera a telefon elejére meg egy a hátára, de erre mindjárt felpakoltak ötöt.

Ebből egy van elől, a szelfi-cucc, 13 mpx, 3,5mm gyújtótávolság, f/2,0 rekesz, ezzel többet nem foglalkozunk, mert nem vagyunk pózerek.

Hátul a legfelső egy 0,6X nagylátószögű kamera, 8mpx, 1,7mm,  f/2,2
Alatta van a főkamera, ami egy 48 megapixeles lapka, de natív beállítása 12 mpx pixelbindingelve, erről később lesz szó. Ez a kamera készíti a 2X zúmolt képet is. 4,7mm,  f/1,8.
Alatta egy mélységmérő kamera van, ami a leírások szerint 2mpx, amit direkt módon nem sikerült még elérni, a leírások szerint ebből számolja a mesterséges deep of fieldet, amivel aztán szimulálja a fullframe-bokeheket. Legalábbis megpróbálja, na. 
Legalul egy alig 2mpx makrókamera. Gyújtótávolsága 1,9mm,  f/2,4.
A főkamerára koncentrálunk, mert ez az érdekesebb. Nagy tesztet ne várjatok, annak a pár embernek nem fogunk profi szetápot csinálni, simán lefotóztuk ezt a készülő bejegyzést a monitoron. A képek legközepét mutatom, mert nem akarok fölöslegesen rosszindulatú lenni a kínaiakkal.

100%-ban nézd
Baloldalt a pixel binninges, 12 megapixeles kép megnövelve 200%-ra PSben, hogy a többiekkel összehasonlítható legyen. Középen a 48mpx gondolom a teljes lapka képe, jobboldalt meg a 12 megapixeles kétszeres zoom, ami úgy tűnik nem csak egy sima crop a 48 megapixelből, hanem még rontott is rajta. Bár nagy különbség nincs a képen, de úgy tűnik a 2X zoomot érdemes hanyagolni, inkább olyankor a teljes felbontást érdemes választani, és majd utólag megfaragni a képet. 
100%-ban nézd
A pixel binning nem is ront, de nem is tesz hozzá a képhez ebben a beállításban. Kinti fényviszonyokban készült, egymásra illesztett képeknél se lehet megállapítani a különbséget a lecsökkentett 48 megapixeles (50%- best for reduction) és a 12 megapixeles kép között.

Érdemes lenne még sötétben is megnézni, hátha ott ér valamit ez a binning technika. De már meguntuk és sötétben amúgy is aludni kell, nem fényképezni.

Ezek után a panoráma funkcióról nem is mondanék semmit. Így varrja férceli össze a képeket. 
100%-ban hidd el nagyon adja :) 
A Redmi Note 8t tehát csak egy telefon és semmilyen szín alatt nem fényképezőgép. Nem értjük, kinek szól ez a 48-12 megapixeles vakítás, mert mi nem vettük be. A rengeteg beépített kamera szanaszét egymástól eltérő képminősége meg azt eredményezi, hogy sohasem fogod tudni, pont mitől lettek szarok a képeid. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése