2022/09/27

Gitárpedál: Fail


Érdi Péter jól mondta, hogy az ember akkor érzi jól magát, ha a számára megfelelő ligában játszik. Mi gyakran magasabb ligát választunk, például az elektronika is egy ilyen domain. Nem csoda tehát, hogy eddig egyetlen elektronikai összeszerelős projektunk se sikerült. 

Ha létezik egyáltalán olyan, hogy férfi princípium, akkor az olyasmi tudást (és annak továbbadását) jelenti, hogy hogyan kell borotválkozni, melyek a legjobb izomerősítő gyakorlatok mell-bicepszre, és hogyan kell fúrni, faragni, forrasztani, javítani. Úgy értem, hogy jól. Hát hogyan fog felnőtt korában összeszerencsétlenkedni két drótot az a mamlasz? Semmit sem javítunk meg, mindent készre vásárolunk? De ugyanez a főzéssel is, meg a kézimunkával és a női princípiummal általában. A képviselőfánkot ki fogja megsütni? Készen vesszük azt is a boltban? És a nadrágot ki fogja megvarrni? Vagy ha elszakad veszünk másikat?

Engem sajnos nem tanítottak meg forrasztani. Se otthon, se az iskolában, se a pionírházban. Magamnak kellett a youtubos mentoroktól eltanulni a dolgot. Nemcsak, hogy működjön a dolog, hanem hogy nézzen is ki valahogy. A tojók ugyanis a fészekrakás, fugázás, képessége mellett arra is adnak, hogy a hím mennyire szépen tudja megjavítani a porszívót, vasalót, meg az ilyeneket. Vagyis nem csinálhatsz úgy, mintha maga a Madmax drótozta és szigetelőszalagozta volna össze az asszony hajbüngyürgetőjét, mert lehet ha a célnak megfelel az a cyberpunk-alkotás, de ne csodálkozz, ha az asszony egy latin szerelőt fog keresni helyetted. 


Így esett, hogy bár látszólag elég elfogadható (?) munkát végeztünk, a lengyel Big Muff nem volt hajlandó megnyikkanni. 


Öreg rókák úgy tartják, hogy ilyenkor a legvalószínűbb, hogy a forrasztásokkal lesz a gond. És valóban újra végigjárva a pontokat, előbb csak akadozva, később egészen distorted hangja lett.
Az eseten felbuzdulva újraforrasztottunk pár régebbi projektet is, amik nem voltak hajlandóak működni, teszla-tekercset, fémdetektort, és lám mindegyik beindult. Tehát nem a kínai vacakokkal volt a gond, hanem csak nem tudunk rendesen forrasztani.

Most már csak azt nem tudom, hogy valóban ilyen hangja kell legyen, vagy még érdemes lenne tovább csinosítani a csatlakozásokat...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése