2022/09/20

Mesterséges kreativitás? vagy egy utánozó mAIom.

Az világos, hogy Grimpix egy szimbolikus figura.  A Midjurney meg egy olyan AI, akinek szavakkal elmeséled, hogy Grimpix milyen, ő meg lerajzolja a fantáziája alapján. Pont, mint amikor olvasol és felépül benned a karakter, teljes pompájában.





A DALL-E minivel is futottunk egy kört, mivel a Midjurney próbaideje nagyon hamar lejárt. Arra gondoltunk, hogy úgy instruáljuk a robotot, mintha híres képzőművészek festenék, rajzolnák, vagy fotóznák Grimpixet. Nem szelektálunk, döntsétek el, melyik az óna és melyik a húha:














Nyilvánvaló, hogy jópár ütős profilképet generált nekünk a Dallie. Próbáljuk meg fotósokkal:



















Hát jó szórakozás volt. És jelenleg várjuk a meghívót az igazi Dall-E regisztrációhoz. Sok más hasonló AI-t kipróbáltunk, de ez és a Midjurney tűnik a legérdekesebbnek. 


Proud Marry

Azt azonban megfigyeltük, hogy átvitt értelmekkel, költői képekkel, elvont gondolatokkal nehezen boldogulnak. Alább dalszövegekből vannak szakaszok, részek, esély nincs rá, hogy kitaláld, melyik előadók, melyik művei. 

Me and Bobby McGee

One

Symphony of destruction

Lucy in the sky with diamonds


Sajnos mire ráéreztünk volna, elfogyott az ingyen kredit. Folytassátok ti. És ha már Lizzie's in a box, erre is tettünk egy kísérletet:



Eskü, hogy Johnny Rotten és a God save the queen volt az instrukció. Hogy került mégis Keith Richards a képre(?), azt az androidok kifürkészhetetlen asszociációiban és a tudatalatti népi mémlélekben, amihez ezek szerint hozzáférhet a robot,  marad örök titok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése