2020/05/08

Kantár fotós musztángoknak

Hiába, ha a vírus nem nyírja ki a kínaiakat, akkor a kínaiak fogják kinyírni a csináld magad mozgalmat, mert még nálad is olcsóbban megcsinálnak bármit. Egyszerűbb megvenni neten, mint felállni a gép mellől és turkálni a kacatos dobozban, hogy összetákolj egy valamirevaló kamerapántot.

Szóval kamerapántot készítünk, konkrétan ellopjuk a kínaiak ötletét, amit ők talán pont a BlackRapidtől loptak (különben is semmi sem originál), amitől a gép nem a nyakunkban fog lifegni, hanem a gluteus mediuson, vagy az iliotibiális szalagunkon fog felfeküdni - érted, remélhetőleg kevesebb kellemetlenséget okozva, mintha a sternocleidomastoideus izmot húzná, nyomná. Azért félmaratont nem futnék vele így sem, mondjuk. Gondolom minden rendes fotós házában hányódik néhány állványmenetes csavar. Hanem régi műbőr fényképezőgéptokból is ki lehet fejteni egyet. Vagy árulnak 1-2 dollárért a kínaiak. Aztán a vállpántos dobozból kell kiturkálni egy megfelelőt, s néhány csattal, vagy karabinerrel készen is vannak a hozzávalók. 

Azért a kicsavarodás, csattörés ellen érdemes egy vékony kordelindarabból biztonsági hurkot iktatni a rendszerbe. Ennyike az egész. Lehet glideosra is csinálni, de akkor már érdemes a vállpánt két végét rögzíteni a nadrágszíjhoz. Már aki hord olyasmit, nálunk mi Grimpixszel a karcsú derékban hiszünk, amin magától megáll a gatya. Vagy lehet egy hónaljpánttal gazdagítani, csúszásgátlás miatt, hogy ne súrolja ki a  vállpánt szöszmöszösre a Gucci-pulcsit és hogy ne legyen a pánt ami bánt...
Míg ezt előkerestük, meglepődve vettük észre, hogy két ilyenünk is van, talán pillanatnyi elmezavarunkban vásárolhattuk. A camera holster-féle cuccok hátizsákra rögzítve egészen hendik lehetnének kirándulásokon, fene tudja miért feledkeztünk meg róla. Mondjuk a spider-holster 150 dollár körüli, míg ugyanezt a kínaiak gagyi műanyagból 4 dollárért megcsinálják, ami 37-szer nem lehet szarabb. Kérdés rá mered e bízni a gépedet egy ilyen cuccra. 

A végén jöttem rá, hogy az állványok kivehető fejbetétjei, kellő jóindulattal, kompatibilisek. Így most lett egy új állványom, mert egyikről a betétet hagytam el, a másikból meg pont a betét maradt nálam és az állvány veszett el. Kész szerencse, hogy soha semmit se dobunk el

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése