2020/05/01

- Guten Tag, faszikám!


Ezzel a kijelentéssel kezdte sajtótájékoztatóját Első Grimpix Őfelsége a minap, kollégájának, a szomszédos állam első emberének, kirohanására reagálva. Őexcellenciája beszédében emlékeztette az egybegyűlteket, vagyis engem, arra is, hogy bár a második emelet kilencet már hosszú évekkel ezelőtt kikiáltotta független enklávénak, az ENSZ ennek ellenére továbbra sem vette fel tagállamainak sorába. Ezen csalódottságának hangot adva, cipőjével hosszasan csapkodta az íróasztalomat, ami egyben a pulpitus is volt. Egyelőre a NATO-tagságunk is a távoli jövőbe vész - mondta drámai hanglejtéssel - hiába szereztük be, a katonai felzárkózás nevében, a radar számára is láthatatlan kerámiabevonatú konyhakést, a legmodernebb konzervnyitót és egy acél húspotyolót.
Teljesen magunkra maradva ezekben a vészterhes időkben, és a nemzetközi helyzet fokozódására való tekintettel, tehát Első Grimpix Őméltósága kihirdette a szükségállapotot - mert odataszít a a muszáj is - idézte a költőt, majd rögtön hozzátette, népünk oly hontalan, mint amilyen gyámoltalan a szükségét végző vadállat. Ekkor, nyomatékosítandó mondanivalóját, többször is kimutatta a foga fehérjét. Ezután továbbment és kihirdette az ostromállapotot is a második emelet kilencben. Mint mondta, meghatározatlan ideig, még a vízóra leolvasó is csak különleges vízummal léphet államunk területére.
Zárómondatában arra hívta fel a nemzetközi közvélemény figyelmét, hogy szabad államunk, bár belül szűk, alig 40 négyzetméter, de kívül jó tág. Guten Tag.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése