2023/09/26

Szappanháló

 

Szóval egyik este az történt, hogy szembe jött velünk egy videó a youtubon (mert tudja rólunk, hogy a rajz/festészet is érdekel), amiben szappanhabos akvarellel festettek. Hamar feltárult egy újabb szeglete a közösségi médiának, vannak akik a vízfestékes lötyiből fújnak szappanhabot a papírra, vannak akik csak habot, majd festéket csepegtetnek a habra (ami a cellák mentén leszalad a papírra), aztán vannak akik csak a papírt érintik a habhoz. 


Hamar kiderült, hogy habot fújni ételfestékből (más kísérletek miatt nekünk pont az volt bekeverve) a papírra nem a legjobb. 




Az elfolyt pacákat a kezdeti technikánk eredményezte. A szép, kontúros habot már több órás tapasztalataink alapján készítettük. Vízfesték kevés mosogatószerrel, a habot egy műanyag kártyával vittük fel a papírra. Másik megoldás egy levágott PET-palackra feszített zokni, amit mártogattunk a cuccba, majd a palack száját fújva nyomtuk a habot a papírra.




A hab festése azonban nem csak a végső állapotában, a papírra felkenődve lehet érdekes. Nekünk sokkal fotogénebbnek tűnt maga a folyamat, ahogy a koncentrált festék a cellák között szerteszét szalad.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése