2023/09/12

Székely pornómandala


Hát ezzel a bejegyzéssel még inkább egyedül vagyok, mert pontosan nulla látogatónak (abból a 4-5-ből) hányódik otthon egy ChromaDepth 3D szemüvege, vagyis ebből a csodából kábé semmit sem fog látni. Meg aztán a magyar népművészeti ornamentikából sem annyira ápdéjt mindenki, hogy észrevegye a tulipán és a szegfű elsődleges nemi jegyeit. Ezért elmesélem, mit kellene látni. 

Kijön a szegfű a susnyásból és a szélrózsa minden irányába, keményen beakaszt minden  tulipánnak. A madár meg hesseli az életfáról az eseményeket, hogy mikor csípheti meg csőrével a tulipán bimbóját. 

A mandalát ezzel a módszerrel készítettük, többféle gradiensek és több egymásra épített rétegből, a ceruzavastagságon is változtatva. Az eszköz tényleg cuccos, viszont a szépérzékünk, művészi látásmódunk ennyitől még nem alakult ki. Így hát a következő mandalánk is olyan, mint egy ganxta-nóta: inák és öcsök. De hát végülis a világ kereke ezek körül forog. 


Nyilván a ChromaDepth kifejezetten igényli a színspektrum széles, visszaélésszerű használatát, hiszen a csiricsáré színekkel lehet a tér mélységét befolyásolni. Szóval értő kezekben szép dolgok születhetnek, mi is szívesen megrajzolnánk bármilyen archetipikus történetet, a jóról a rosszról, de mind csak ilyen pajzán őstörténetek jutnak eszünkbe, hogy a két legény, hét álló éjjel kergeti a szarvastehenet, de nem bírják levarrni. 


Valljuk be, leginkább giccsgyártásra predesztinál ez a módszer (is). De azért 3D szemüveggel elég jól néznek ki a következő életkerék-firkák is, amikhez kábé 3 perc is elég, ahhoz képest... na ugye.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése