2023/09/12

ChromaDepth 3D

Jó pihentetni a dolgokat, akár évekig, mert ahogy haladunk a korral, egyre kevesebb gesztenyét akarunk mi magunk kikaparni. Oda kell engedni másokat is a parázshoz. Ha valami csoda folytán van otthon egy ChromaDepth 3D szemüveged, akkor irány ide, meg ide

Azt sikerült megállapítani, hogy kétféle ChromaDepth szemüvegünk, van, az egyiken azt írja, hogy High definition. Ha egy függőleges fehér vonalat ezeken keresztül szemlélünk egy szembetűnő különbséget észlelünk. A HD változat bal lencséje felbontja a fényt, míg a jobboldali lencse látszólag semmit csinál. 

ChromaDepth HD bal/jobb lencséjén keresztül egy fehér csík

A másik Chroma Depth szemüveg bal és jobb lencséje is felbontja a fehér fényt, de összeforgatva. Hogy nem egyformán kontrasztos a két kép, az csak a béna telefonos fotónak köszönhető, amivel a plasztiklencséken átfotóztunk a képernyőre, szemmel, látható különbség nincs a két kép kontrasztja, felbontása stb. között. Mondjuk a képe is mosott, de bizonyos esetekben a térélmény erősebb. 

ChromaDepth bal/jobb lencséjén keresztül egy fehér csík

Arra gondoltunk, hogy ez talán valamiféle diffrakciós fólia lehet, de például az 500l/mm diffrakciós szemüvegünkkel összehasonlítva, nagyon nem lehet hasonlóságot felfedezni. 

Baloldalt 500l/mm diffrakciós rács, jobboldalt ChromaDepth szemüveg jobb lencséje. 

Kevés konkrét információ van róla, de mintha a fóliába préselt prizmáról és szándékosan előidézett kromatikus aberrációról beszélnének a neten. Így a spektrum vörösebb fele közelebb fog látszódni, mint a kék. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése