2020/08/17

Szívküldi matek

a kép csak lazán kapcsolódó illusztráció, hogy facebookon ne egy képlettel induljon a bejegyzés ;)
Neeem, kicsit komplexebb lesz, mint a csók*csók, meg a szerelem², de azért nem sokkal. (Azért azt vágjátok, hogy a csók*csók is csók² - ez az ekvivalencia a négyzete a dalnokprofesszornak.) S csak azért is matek, mert annyira bírjátok, a múltkor is azt olvastátok a legtöbben, én meg szeretem kiszolgálni a közízlést. A matematika pedig annyira nem hülyeség, hogy függvényekkel leírható az egész világ. Így a JPG blokkok is, amiről már volt szó, de például gondoltad volna, hogy a szerelem is? Pedig de. 
Ha be szeretnéd másolni te is egy függvénymegjelenítőbe és csiszolgatni,
vagy csak fogaid között átvinnéd a túlsó partra,
így néz ki a képlet: x^{\left(\frac{2}{5}\right)}+0.8*(2-x^{2})^{\left(\frac{1}{2}\right)}*\sin(50*\pi*x)

Na jó, nem mi találtuk ki, hanem egy - most fogózz - TikTok videóban láttuk az ötletet, és hát persze, hogy ki kellett próbáljuk. Találtunk is egy online alkalmazást, ahol megjeleníthetőek a függvények, és nesztek, picit továbbfejlesztettük az eredetit és rajzoltunk nektek egy szívet.

Frissítés, 2023.01.25. A Windows számológépe is tudja ezt Grafika módban, csak tanuld meg a szintaxisát:




 Na, drága emberek! Van egy virtuális Igazi (oximoron) Tiltott Heinekenje annak, aki küldi a függvényt bármi érdekes ábrára, legyen az csillag, horogkereszt, sarlókalapács, pikácsú, unikornis, pillangó, fuckthepolice, vagy amit csak akartok (a batman-denevért nem ér, mert fenn van neten, csak untuk ellenőrizni), de azért kicsit komplexebb legyen, mint mondjuk egy kör vagy négyzet. 
Forrás
Sejtem, nem sok ilyet fogunk kapni. A többieknek meg, ha eljutottak idáig az olvasással, szóljon a matek-metál! Mínusz béééé, pluszmínusz gyökalattttt.... áááááá! Aki nem tudja bebizonyítani, annak kigugliztuk, mert nem bízzuk a véletlenre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése