2021/03/22

Színezd újra

Legutóbb katartikus volt, amikor a mesterséges intelligencia rajztudását megismertük, de a fekete-fehér képeket kiszínező robotkák kifestős képességeiről ezek a mémek jutnak eszembe:

  

Sajnos nem most fogjuk a PS Neural network szűrőit kipróbálni, pedig az egy aranybánya lenne, csak nekünk nincs aranyunk aranyra. Biztos ez lenne a legügyesebb is, de most egy pár ingyenest nézünk meg helyette. Azt már próbáltuk, mire képes a természetes intelligencia, itt fennebb pedig a természetes intelligencia korai szakaszára láttunk példát. Nézzük a robotok okosabbak e, mint egy ötéves. Ezeket a színes képeket tettük át fekete-fehérbe és adtuk oda a robotoknak színezésre. 


A robotpiktor csapat pedig Colourise, Hotpot, Deepai, Algorithmia, Pixbim voltak. Ingyenes képszínező kereséskor ezeknek a neveibe botlottunk bele legtöbbször. Most a felbontás-limiten, meg hasonló bosszantó dolgokon nem ragadunk le, nem is feliratozzuk, hogy melyik képet melyik robot festette, mert az összes vállalhatatlan. Tájképpel indítunk.


Hát ebben nem remekeltek nagyot, de hátha arcra vannak betanítva?!


Grimpixnek a középső a kedvence, de a jobboldali kapcsán is felmerül, hogy vajon milyen tudatmódosító algoritmust futtathatott az a robot :)

Na jó, eddig volt összehasonlítási alap, az eredeti színes kép. De mit kezd egy olyan képpel, ami eredetileg is monokróm volt? A következő képen nagyanyám a legjobb nő. 

Hogy így megcsúfolta a mesterséges intelligencia a képeinket, gondoltam visszaadom a kölcsönt és megszívatom őket. Lám mit lépnek a színes erdőben készült képre. 


Hát erre számítottunk. A mesterséges intelligencia korát már hasonlítottuk a gyerekkorhoz. Konkrétan úgy festegetnek ezek a robotok, mint egy óvodás. De vajon, ha állandóan gyalázzuk őket ügyetlenségük miatt, milyen felnőtt válik belőlük? És mit kapunk majd tőlük ügyetlenkedéseinkért cserébe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése