2023/10/20

Metál detektor

Nem úgy metál-kereső, hogy bármilyen távolról bejelez az Ektomorfra, de meg se pittyen, ha ráteszed a kétezres évek utáni Tankcsapda cédékre. Hanem, hogy ríl fémkereső. Amiért ebben a kurva országban bünti jár. És mivel, aki tiltással nevel, az hazudni tanít, ezért a továbbiakban ezeket ilyen kis izé, vasra-vinnyogóknak fogjuk nevezni, vagy fémre-förmedőnek. 

Hát minket a dolog nem győzött meg. Az viszont meglepő és igaz, hogy az AM rádió közelről fogja a számológép jelét. FM-ben semmi, de AM-ben valóban bepityeg a szorzótáblára (minden gombra). Fémkeresésre azonban nem tudtuk rávenni. Az igaz, hogy megtalálta a csaptelepet, hűtőszekrényt, kályhát, fűtőtestet de nem észlelte a 20 kilós kettlebellt és az alu biciklit. Van egy olyan gyanúnk, hogy a földelésre gerjed inkább, bár a ruhaszárítóra is hevesen reagált. De ha ráléptünk a fém parkettaszegőre, na attól teljesen megbolondult. Biztos amikor átfúrta a derék mesterember az UTP kábelünket, akkor elérte a vasbeton fémszárat is. Így akaratlanul felcsatlakoztatta az egész tömbházat a dolgok internetjére. Nem is firtatjuk ezt a vonalat tovább, szórakozzon vele, akinek két anyja van. 

Hát a telefonos appok sem túlságosan alkalmasak megtalálni a hét krajcárt. Na jó, ha acélkrajcár, és jó nagy, akkor már akár 5 milliméterről is bejelez. Letakart dinnyék között is megállapítható melyik a kettlebell, de gyakorlati haszna szinte zéró. Réz és bronz pénzeket szinte hozzá kell dörzsölni, hogy észre vegye, ugyanakkor egy előregyártott panellakásban, gyanítjuk a vasbeton szerkezet miatt, sokszor a szoba közepén is, látszólag indokolatlanul, riaszt. 

Kínai kereső, ez is jó nagy kamu, azt ígéri, hogy 6 centiről, de legalább 3-4 centiről bejelez egy nagyobbacska kanálra, ami tízszerese az androidos applikációnak. Kezdő elektronisták tanulhatnak forrasztást, amíg összerakják. Másra nem igazán alkalmas.

2024.02.03. Update. Ha majd nem lesz életünk, akkor ezt érdemes lehet kipróbálni. Kitben innen megrendelhető 27EUR + postáért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése