2023/10/03

Hájper Droszté

Téridő-kapu a Kossuthban.

A sima Droste-hatás egy vizuális Matrjoska. Mindez azonban megfűszerezve az escheri látásmóddal sokkal izgalmasabb. Két segédeszközt fogunk használni, az egyik online webes, a másik meg a photospyiralysis, amit a Microsoft storeból töltöttünk le és az ingyenes változata jól összelogózza a képünket, de sebaj, mert csak kipróbálni akartuk.

Ezek a kapuk már egyenesen a hipertérbe nyílnak. 

Itt egy érdekes szférikus videó. És Matsumoto úr Goyou vetületei is pompásak, bár ő saját programokat is fejleszt ennek érdekében. Emlékeink szerint, talán a Flexify 2 tud valami hasonlókat csinálni. Lám fel is raktuk. 

Hát ez még nagyon nem az escheri tér. Ilyet simán PS-ből is lehet csinálni. Bár ez a progi jó sok vetületet ismer. Ha egyszer képet gömbre, kockára kellene leképezni és papírból összeragasztgatni, akkor azt biztos Flexify-jal csinálnánk. 

Na, de hát mit nekünk M.C.Escher, meg Droste, meg hanyatló nyugati áramlatok, a székelyeknek még a kapuban-a-kapuban-a-kapuban-is-kapu-van.

Na jó, nem bírtuk ki, hogy ne javítsuk fel a rég bevált hagyományosat, az újjal. Ilyen amikor Escher-bát bízod meg a székelykapuk felállításával. 


Ezen szinte észre sem vehető, hogy az első kapu árnyéka a hátsó kapu árnyékával ölelkezve alkot végtelen láncolatot. De a következőre már rákapcsoltuk a HyperDroste-t is.



Update, 2023.10.17.
Ezeknek az ötletét meg innét nyaltuk





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése