2023/10/11

Wire ICM - kábelt fektetek

Volt gyerekkorotokban emlékes füzetetek? Na jó, általában ez csajos holmi volt, de akinek nővére volt, azért találkozhatott ilyennel, ha ellopta. Volt abban mindenféle gyerekképzőművészet, amit általában egymásról majmoltak a gyerekek (egyszer érdemes lenne egy pár ilyen emlékes füzetet feldolgozni), s közöttük volt egy olyan, hogy a madzagot megtintáztad, vagy vízfestékezted, azt az egyik oldalra felfektetted mindenféle hurkokba, aztán rácsaptad az emlékesfüzetet, rászorítottad a tenyeredet és kirántottad a madzagot. 

A minap pont egy hasonló videót láttunk az akrilöntéssel kapcsolatosan is. És volt egy ilyen videó is, ahol a fickó mindenféle színes drótokat egy fekete háttér előtt ICM-fotóz. Érdemes  a csatornáján még szétnézni, mert megvilágított nejlonzacskókkal és sok más egyéb háztáji kacattal is kísérletezik, de most koncentráljunk a színes drótok előtt elrángatott kamerára. Gyakorlatilag valami hasonló hatást lehet elérni, mint a tintás madzaggal az emlékes füzetben. 

Viszont mi most továbbgondoljuk a módszert, ugyanis van a szekrényben (mint minden rendes háztartásban) egy kéken világító EL-wire. És mi most nem a kamerát rángatjuk akaratlagosan, hanem a kamera állványon marad és a világító madzagot ejtegetjük a nagy sötétben. Nem is tudom, ez ICM-nek számít e, vagy ISM-nek (intentionally subject movement). De persze nevezhetjük simán fényfestésnek is, viszont érezzük, hogy itt a technikák közös metszetében tartózkodunk, vagyis eléggé interdiszciplináris a dolog. 












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése