2023/10/20

A láma legrosszabb Dalai.

Nem azért rosszak a láma dalai, vagy nem azért láma a Dalai, mert a kicsigyermek nyelvén szólal meg, hanem itt most kizárólag a gammáról lesz szó. Pont ezzel a figurával készült a tesztkép pár éve, pedig lehetett volna Terézanyával is, aki nem szopogatta kicsigyermekek nyelvét, legalábbis nyilvánosan. Vagyis a gammáról se nagyon lesz szó, mert nem értünk hozzá, és a téma ezelőtt 5 évvel is ledobta az agyunkról a láncot és hiába vártunk vele, hátha közben megokosodunk. 

Chrome, Edge, Internet Explorer, mind helyesen mutatja, de ami meglepett, hogy a Mozilla nem. Sőt ha a weboldalt nagyítjuk, akkor még újabb artifactek is előkerülnek, igaz, hogy ebben az esetben már a Chromeban is. Nincs értelme screeneket kifogni, mert eleve a  SnipeTool, majd a Blogger is ráteszi a magáét a dologra. Nézd meg inkább saját böngészőiden az eredetit. 

Van ez a kép:

Forrás

Se PS-ben, se Irfanban nem találtunk egyetlen 50% resample beállítást sem, ahol jó lett volna a kicsinyítés. Mellesleg a Nearest Neighbour meg a Fastest lett a legeslegrosszabb. Ezzel szemben a Gimp összes algoritmusa jól jár el, valószínűleg az a pár év, amióta ez a hiszti előkerült, elég volt nekik kijavítani a dolgot. 

Forrás

Itt meg egy link a lienáris, illetve a nem lineáris (gamma) colorspace-hez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése