2024/01/09

Ria, ria, Lúganarchia.

Ebben a jó régi videóban a koszos parrrasztoknak a tiszta főorrrvos kell megtanítsa, hogy a nyunyókájukat hogyan mossák ki. Mert ugye eltiltották tőlük a lúgkövet. Még szép, ha nincs lúg, nincs öngyilkosság sem, a kutyaúristenit a sok kígyóvállú depis cselédjinek! Ha cikinek érzed, ahogy a múlt századi városi népek mosni tanítják tanyasi nagyanyáinkat, akkor emlékezz arra, amikor kezet mosni tanítottak pár éve egy egész országot hasonló balfaszok.


A mosópor és a marószóda vizes, telített oldata sűrű tüskeszerű, teljesen jellegtelen, polárfényben fehér, kristályosodást eredményezett. Akkor még nem volt annyi tapasztalatunk, hogy ez nagyon sok cuccra igaz, túl telített oldatból (pláne, ha forró, hideg üvegre öntve) gyors kifagyás, apró kristályok, vastag és átlátszatlan réteg következik.


Ezért később újra próbálkoztunk kevésbé telített (hidegen telített) oldattal is. Az eredmény nagyon pszichedelikus, bezzeg a mosópor reklámok nem ilyen képekkel dolgoznak, pedig szerintem sokkal hatékonyabb lenne.

A mosóporhegyeken innen

ott, hol a Géza-malac túr


Természetesen a zselatint is megpróbáltuk, de a mosóporos és a marószódás oldat is szétkapta a zselatint. Folyós maradt, fel sem öntöttük üvegre, amit már így utólag bánok, mert hátha felöntve csodát okozott volna. 




Olyan rettenetes nagy különbséget nem láttunk a két anyag között. A marószóda kristályképe talán nagyobb és hegyesebb, lehet, hogy pont ez az, ami kidöfi a szemedet, ha véletlenül belecsöppen:








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése